Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt Energie, bedacht het idee van de muurschildering met Zuhal Demir (N-VA) en Tine Van der Straeten (Groen).
Volledig scherm
PREMIUM
Pieterjan Verhaeghen, CEO van Bolt Energie, bedacht het idee van de muurschildering met Zuhal Demir (N-VA) en Tine Van der Straeten (Groen). © Klaas De Scheirder / Photo News

INTERVIEW. CEO van energieleverancier Bolt en man achter kussende energieministers: “We mogen toch meer verwachten?”

Twee weken geleden haalde de kleine energiespeler Bolt de nationale nieuwsmedia met een grote muurschildering van de kussende energieministers Tine Van der Straeten (Groen) en Zuhal Demir (N-VA). De man achter die start-up is medeoprichter en CEO Pieterjan Verhaeghen (33). Zijn missie met Bolt: “de energiesector op z’n kop zetten”. 

5 reacties

 • LUDO SPRANGERS

  2 maanden geleden
  Ben klant geworden bij Bolt! Bij Eneco was ik goed maar 3 maandelijkse voorschotten kon niet mee en ik ben vertrokken! Eneco wil nu weer met driemaandelijkse voorschotten. Komen! Wanneer ik vraag van alles eens netjes op e-mail te zetten hoor ik niks meer! De politici zetten ons in de kou, vooral met de zonnepanelen door digitale meter te plaatsen en terugdraaiende meter af te schaffen! Hopelijk houdt de ceo van Bolt het schip drijvend maar dan MOET er veel veranderen !
 • Thomas Vervoort

  2 maanden geleden
  Merendeels van de bevolking wilt kernenergie. Wetenschappelijk bewijs is al meermaals aangehaald dat het, groener is, veiliger is en goedkoper gaat zijn op lange termijn dan eender wat. En dan dat in combo met wind en zon. Maar politiekers gouden vast aan een uitstap omdat ze anders gezichtsverlies leiden. En ze hebben liever dat alles kapot gaat dan dat te doen. Liever de 2de meest vervuilende manier van energie opwekking bouwen dan toegeven en aanpassen. Politiekers zijn pure egotrippers.
 • guido Bervoets

  3 maanden geleden
  Er is ontzettend veel tijd verloren gegaan na 2003 om de kernuitstap op te vangen. Geen enkele regering heeft die twintig jaar moeite gedaan om ofwel zich in te zetten op hernieuwbare energie, innovatieve nieuwe technologieën en onderzoeken te financieren of de klok terug te draaien en nieuwe kerncentrales te laten bouwen toen ze nog betaalbaar waren. En de twee kerncentrales open houden gaan ons nu ongetwijfeld bijzonder veel geld kosten. Maar dat is absoluut niet de schuld van Groen.
 • Mario Roman

  3 maanden geleden
  U kan uw verhaal toch niet waar maken van échte groene en lokale stroom aan de gezinnen te geven. Want hoe weten de leidingen van de stroom, voor welke stroom die je hebt gekozen en van welke leverancier. Dat is puur bedrog. Of anders moeten nieuwe leidingen leggen naar jullie klanten en dat kunnen jullie niet. Nu betaald bijna iedereen voor groene stroom, maar dat is een fabel. Er is maar 18,6 % van de geleverde elektriciteit groene stroom
 • Linda Wellekens

  3 maanden geleden
  De helft van de vlamingen wacht op véél meer van de staat. Tevergeefs blijkbaar ?

Geld