Véronique Goossens bespreekt de voor- en nadelen van instant overschrijvingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Véronique Goossens bespreekt de voor- en nadelen van instant overschrijvingen. © rv

Instantbetalingen zijn handig, maar wat kost het? En ben je goed beschermd? Onze geldexperte geeft uitleg

Instant overschrijvingen kunnen erg handig zijn, maar let op als je ze voortdurend gaat gebruiken. Sommige banken beschouwen ze als een nieuwe standaard die gratis is, maar voor andere banken is het een extra product met een toegevoegde waarde waarvoor je moet betalen. Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, bespreekt instantoverschrijvingen en de valkuilen ervan. 

 1. “Je hebt altijd een bedenktijd van 7 dagen”: dit moet je volgens experts weten als je een makelaar zoekt
  PREMIUM

  “Je hebt altijd een bedenktijd van 7 dagen”: dit moet je volgens experts weten als je een makelaar zoekt

  Sommige websites die je helpen om het beste immokantoor te vinden, zijn misleidend. Dat blijkt vandaag uit een onderzoek van VTM Nieuws en Het Laatste Nieuws. Maar hoe kies je nu wel een betrouwbare makelaar? En waar moet je dan echt op letten? Onze woonexpert Bjorn Cocquyt en opleidingshoofd vastgoed Mounia Faid (AP Hogeschool) geven vier essentiële tips: “Jij bent degene die het huis verkoopt, dus jij hebt ook nog altijd de touwtjes in handen.”
 2. Ombudsman krijgt massa klachten over hoge voorschotten energieleveranciers: “Het is jouw goed recht om je domiciliëring aan te passen”
  PREMIUM

  Ombudsman krijgt massa klachten over hoge voorschot­ten energiele­ve­ran­ciers: “Het is jouw goed recht om je domicilië­ring aan te passen”

  Het regent klachten over energieleverancier Mega. Maar wat kan je als Mega-klant doen om de financiële schade te beperken? Zet je best je automatische overschrijving stop? Betaal je die hoge voorschotfacturen gewoon niet? Zeg je jouw contract op? Ombudsman Energie Eric Houtman bespreekt de mogelijkheden en hun gevolgen. “Let op, we krijgen stilaan ook vergelijkbare klachten over andere leveranciers.”
 3. Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze crypto-experts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”
  PREMIUM

  Waar en hoe koop je welke digitale munten? Onze cryp­to-ex­perts geven advies: “Sommige platformen bieden jaarlijkse interesten op je bitcoins”

  Er gaat geen dag voorbij of er valt wel iets te beleven in de wereld van Bitcoin en andere cryptomunten. Hoge en lage koerssprongen lossen elkaar in sneltempo af. Kriebelt het bij jou (en je portemonnee) om te investeren in het digitale monetaire systeem? Zorg dan dat je je goed voorbereid en ook bewust bent van de valkuilen. In deze reeks zetten crypto-experts Levi Haegebaert en Gwen Busseniers je op weg met de belangrijkste informatie. Vandaag: waar kan je welke digitale munten aankopen? Hoe doe je dat stap voor stap? En hoe bescherm je je tegen hackers?