Beeld ter illustratie.
Volledig scherm
Beeld ter illustratie. © Thinkstock

Inkomsten erfbelasting vorig jaar op zelfde niveau als 2019

In 2020 werd, net zoals in 2019, ruim 1,4 miljard euro aan erfbelasting geïnd. Dat blijkt uit het antwoord van Vlaams minister van Financiën Matthias Diependaele (N-VA) op een vraag van Katrien Schryvers (CD&V). Door de verlenging van de aangiftetermijn zal de impact van de coronacrisis in de cijfers vooral tot uiting komen in de inkohieringen in 2021.

 1. In hun winkels vind je alles, in hun belastingaangifte niet: fiscus jaagt op familie achter Supra Bazar in één van grootste dossiers ooit
  PREMIUM

  In hun winkels vind je alles, in hun belasting­aan­gif­te niet: fiscus jaagt op familie achter Supra Bazar in één van grootste dossiers ooit

  ‘Je vindt er alles’, luidt de slogan van Supra Bazar. Maar het lijkt erop dat de familie achter de West-Vlaamse keten die leuze niet heeft doorgetrokken in haar belastingaangiftes. Het fortuin van de Vanhalsts - dat gespreid is van Menen tot Mauritius - zou oplopen tot 250 miljoen euro, en daar heeft de fiscus hoegenaamd geen verklaring voor. Intussen betalen ze wel jaarlijks honderdduizenden euro’s aan hun financieel adviseur in Luxemburg. Een blik op één van de grootste fiscale dossiers ooit.
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 3. Wettelijk samenwonen: wat zijn de belangrijkste geldzaken die je moet weten? “Alle facturen bewaren is cruciaal”
  PREMIUM

  Wettelijk samenwonen: wat zijn de belangrijk­ste geldzaken die je moet weten? “Alle facturen bewaren is cruciaal”

  Veel koppels zetten hun liefde voor elkaar graag om in een officiële verbintenis. Wie niet voor het huwelijk gewonnen is, kan er dan voor kiezen om wettelijk te gaan samenwonen. De belangrijkste drijfveer is er vaak eentje van financiële en fiscale aard. Maar hoeveel kost het? Wat met je belastingen en wat als je uit elkaar gaat? Notaris Goedele Vandekerckhove en fiscaal expert Michel Maus leggen het geldaspect van wettelijk samenwonen uit.