Ingrijpende maatregel tegen plofkraken: Argenta stelt bankautomaten aan Nederlandse grens buiten dienst

Argenta stelt "een aantal bankautomaten" in de buurt van de grens met Nederland buiten dienst als voorzorgsmaatregel tegen plofkraken. Dat bevestigt woordvoerster Christine Vermylen, nadat De Tijd erover berichtte. Hoelang de maatregel van kracht blijft, is niet duidelijk. Klanten zullen "omstandig geïnformeerd" worden.

De bank werd dit jaar al vier keer getroffen door een plofkraak, vorige week nog in het kantoor in Gruitrode (Oudsbergen). Eerder viseerden criminelen al Argenta-bankautomaten in Retie, Wezet (Visé) en Bree.

In juni vorig jaar beslisten de vier grootbanken - BNP Paribas Fortis, KBC, ING en Belfius - en bpost bank in gezamenlijk overleg na een reeks plofkraken al om de lokettenzalen waar de geldautomaten zich bevinden, 's nachts vanaf 23 uur af te sluiten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • willy van der Wijk

  met de tegenwoordige technologie kan het al la opgelost worden door vangnetten te plaatsen bij de explosie springen de veren van de vangnetten en klaar is kees , tis maar een idee .

 • Nawara nawashi

  @Danny Volkaerts, als er geen cash meer valt te stelen, zullen criminelen snel een manier vinden om via uw pc uw rekening te plunderen. Oorzaak is teveel vreemden die niet werken en toch wilen luxueus leven. Oost Blokkers zijn daar in bedreven.

 • Danny Govaerts

  Met een afsluiting van lokettenzaal na een wel overwogen uur zou ik nog kunnen leven . Maar geen mogelijkheid om aan je eigen geld te geraken op de bank waar je klant bent.! Nee dan ben ik er weg.. natuurlijk is een automaat aan de buiten gevel iets van in de jaren stillekes !! Dat hadden ze al jaren moeten veranderen.

 • Ludwig Vanden Boer

  Groot gelijk Danny Volkaerts en dan kan de overheid tot de laatste centiem meevolgen wat je met je geld doet en afromen. Gewoon 1 klikske op een pc knopje en ze weten alles.

 • Georges Vande Velde

  argenta heeft natuurlijk gelijk maar zijn er in die regio dan geen bankautomaten van andere banken? Die daders zullen zich verplaatsen !