Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Inflatie gaat verder dalen, voorspelt Planbureau

Het Federaal Planbureau stelt de inflatievooruitzichten voor dit jaar verder bij naar beneden. Het gaat nu uit van een gemiddelde jaarinflatie van 4,8 procent in 2023. Bij de vorige prognose een maand geleden was sprake van een gemiddelde jaarinflatie van 5,3 procent. Ter vergelijking: in 2022 lag de inflatie op 9,59 procent.

 1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.
 2. Banken halen Europese beurzen naar beneden: aandeel Deutsche Bank 8,5 procent omlaag
  3

  Banken halen Europese beurzen naar beneden: aandeel Deutsche Bank 8,5 procent omlaag

  De Europese beurzen hebben de handel vrijdag afgesloten met duidelijke verliezen, door nervositeit over de banken. Het aandeel van Deutsche Bank verloor op de beurs van Frankfurt vrijdag zowat 8,5 procent van zijn waarde. De sector kent sinds de recente bankperikelen in de VS en de ondergang van Credit Suisse een bewogen periode. Bovendien weegt ook een Amerikaans onderzoek over banken die mogelijk de sancties tegen Rusland omzeilen, op het beurssentiment.