Geldexpert werkexpert Stijn Baert
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert werkexpert Stijn Baert © Sofie Silbermann

In België werken slechts 3 op de 10 vrouwelijke migranten van buiten de EU: “Andere landen doen het beter. We zijn de slechtste van de klas”

Een vergelijking van de cijfers over inactieve migranten met een nationaliteit van buiten de EU in Europese landen laat opvallende resultaten zien. Met een percentage van 44,2 procent is België de slechtste van de klas. Vooral vrouwen van buiten de EU blijken vaak inactief te zijn. Daar zijn verschillende redenen voor, zegt onze werkexpert, professor arbeidseconomie Stijn Baert (UGent). “Werkgevers, werknemers én de overheid wijzen graag naar elkaar in plaats van voor eigen deur te vegen.”

  1. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
    Jobat

    De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

    Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.