Evelyne Van Pamel en vriend Siyar Karahan
Volledig scherm
PREMIUM
Evelyne Van Pamel en vriend Siyar Karahan © rv

“In België betaalde ik dubbel zoveel belastingen en hier kost mijn flat amper 150 euro”: Evelyne (44) organiseert evenementen vanuit Turkije

Vlak voor de coronacrisis besloot Evelyne Van Pamel (44) haar leven drastisch om te gooien en haar evenementenbureau vanuit Bulgarije en nadien Turkije te leiden, als digitale nomade. Daardoor greep ze naast de Belgische overheidssteun voor de zwaar getroffen evenementensector. Toch maakt ze zich amper zorgen. “We overleven en komen hier niks tekort”, zegt ze. Voor ons maakte Evelyne de rekening op. 

 1. Muriël verdiende 3.500 euro als werknemer, nu als zelfstandige 'maar' 1.850 euro: “Waarvoor zou ik nog zo hard werken? Voor een groter huis en duurdere kleren?”
  PREMIUM

  Muriël verdiende 3.500 euro als werknemer, nu als zelfstandi­ge 'maar' 1.850 euro: “Waarvoor zou ik nog zo hard werken? Voor een groter huis en duurdere kleren?”

  Ze had een boeiende job als marketingdirecteur bij een hockeybedrijf, maar omdat haar werk zoveel tijd opslorpte, besloot Muriël het roer om te gooien. Vandaag geeft ze creatieve workshops en is ze gelukkiger dan ooit, ook al moet ze daar letterlijk een prijs voor betalen. “Ik verdien nog maar de helft van vroeger, maar ik heb nu ook een heel andere levensstijl. Ik hoef geen dure jurken of laarzen van 200 euro meer.”
 2. Je bent nooit te oud voor de beurs, bewijst Mia (92): “Beleggen kan wel best moeilijk zijn. Je moet de moeilijke termen eerst leren begrijpen”
  PREMIUM

  Je bent nooit te oud voor de beurs, bewijst Mia (92): “Beleggen kan wel best moeilijk zijn. Je moet de moeilijke termen eerst leren begrijpen”

  De vrouwelijke versie van internationaal topbelegger Warren Buffett – beiden bouwjaar 1930 – woont in een serviceflat in Gent. Mia Vanhoucke (92) investeert al meer dan 60 (!) jaar in aandelen. Tot op vandaag komt ze maandelijks samen met haar beleggersclub, om zo de evoluties op de markt op te volgen en te bespreken. De kranige aandeelhoudster deelt haar unieke verhaal, belangrijkste investeringen, wijsheden én tips.