IKEA komt niet naar West-Vlaanderen

BELGA
De Zweedse meubelgigant IKEA doekt de plannen voor een nieuw woonwarenhuis op Ter Biest in Wevelgem op. Meer nog, er komt helemaal geen vestiging in West-Vlaanderen, dus ook Kortrijk valt af.

"IKEA België heeft beslist om de plannen voor de ontwikkeling van een nieuw woonwarenhuis in West-Vlaanderen volgens het concept van een klassieke grote winkel - zoals gekend in België - niet verder te zetten", zegt IKEA-woordvoerster Annelies Nauwelaerts. 

"Het snel veranderende retaillandschap, het consumentengedrag dat wijzigt en het stijgende belang van e-commerce vragen om nieuwe manieren die beantwoorden aan de behoeften van onze klanten", vervolgt de woordvoerster nog. "Fysieke winkels blijven de kernactiviteit van IKEA, de hoeksteen van onze relatie met de klant." 

IKEA dacht aan een vestiging van 45.000 vierkante meter op Ter Biest in Wevelgem en rekende op 300 tot 500 jobs. Er werd daarnaast 12.000 vierkante meter aan retail voorzien en 4.000 vierkante meter aan ontspanning met mogelijk een binnenspeeltuin, fitness, lasershooting en restaurants. Ook aan Ring Shopping in Kortrijk werd aan een nieuwe IKEA-vestiging gedacht.

Webshop

Om de noden van de klanten te beantwoorden, blijft IKEA investeren in bestaande winkels, klinkt het nog, "met speciale aandacht voor de verdere verbetering van het gemak en de beleving". Concreet voor West-Vlaanderen zoekt IKEA "andere types van verkooppunten, als aanvulling op de bestaande winkels". Ook in Antwerpen geldt datzelfde plan. "Zo kunnen we ook onze klanten bereiken die vandaag moeilijk tot in onze huidige winkels raken en trekken we ook klanten aan die we vandaag nog niet bereiken. Zeer binnenkort zullen wij bovendien onze webshop lanceren."
8 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • james vroman

  beter online ...kun je geen flitsboetes niet meer hebben ..nog beter zou zijn onlinemagazijn net over de grens om vlaanderen te bedienen ..

 • Jan Verstrepen

  Goed nieuws al genoeg Chinese brol hier of wat dacht je dat die producten hier gemaakt zijn ????

 • Emi De graeve

  Ze verkopen veel brol. Als je 3 paar lakens in de schuif legt, zakt de bodem door. De afvalberg is al groot genoeg.

 • olivier lecluyse

  Tis best.... houd die brol maar buiten..

 • Tom Arlequeeuw

  Komaan, please in Brugge!