Ikea Group schrapt 150 banen, ook België getroffen

De overgrote meerderheid van de banen verdwijnt in Zweden.
REUTERS De overgrote meerderheid van de banen verdwijnt in Zweden.
Ikea Group gaat 150 banen schrappen. Dat maakt de Zweedse meubelgigant zelf bekend. De overgrote meerderheid van de jobs -110- verdwijnt in Zweden, maar ook België en Nederland zijn getroffen. 

Het is nog onduidelijk hoeveel jobs er precies in ons land zullen verdwijnen, de onderhandelingen moeten nog starten, zegt een woordvoerster vanuit Zweden.

Het banenverlies houdt verband met de omslag naar e-commerce. Ikea was hier vrij laat mee, maar is onlangs toch met een webshop gestart. "We streven naar een meer eenvoudige organisatie, die meer wendbaar en minder bureaucratisch is", zegt retailmanager Tolga Öncü aan de Zweedse krant The Local.

De banen die verdwijnen zijn "global support"-functies, beklemtoont de woordvoerster van Ikea in België, Annelies Nauwelaerts. Het gaat om ondersteunende functies voor de groepsorganisatie, in bijvoorbeeld human resources, marketing en communicatie. Deze mensen zijn tewerkgesteld in Zaventem. "De Belgische organisatie en het distributiecentrum in Winterslag zijn niet betrokken bij de reorganisatie."
17 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jean Gobin

  online kopen is inderdaad de toekomst doe je er niet aan mee ben je een vogel voor de kat ...het aantal jobs zal inderdaad flink afnemen dat is een feit maar je koopt ten minste veel goedkoper en dit alleen is wat telt je eigen beurs !

 • Jean Gobin

  hun e-commerce loopt inderdaad lekker a paar keer besteld ..alles netjes en op tijd geleverd ..waarom nog auto ritten naar die vestigingen ...en geen flitspalen .

 • Geert Matthys

  Zal ik zeker doen Wilfried ga jij maar lekker aanschuiven aan de kassa haha

 • David Peeters

  Hopla, waar zijn de tegenstanders van de vakbonden nu??? Weer een bedrijf dat jaren heeft geprofiteerd van allerhande staatssteun en belastingverminderingen gaat nu zijn tenten elders opslaan... komaan vakbonden... alles plat

 • Jean Vermote

  De economie is over zijn hoogtepunt, nu gaat het voor jaren enkel bergafwaarts gaan. Ook zo met de werkgelegenheid.