Ina De Quint (37), zaakvoerster van het duurzame handtassenlabel 'Captain Cork', vertelt hoeveel zij verdient.
Volledig scherm
PREMIUM
Ina De Quint (37), zaakvoerster van het duurzame handtassenlabel 'Captain Cork', vertelt hoeveel zij verdient. © Steven Richardson

“Ik klopte minstens 90 uren per week en moest stevig snoeien in mijn eigen salaris”: onderneemster Ina (37) maakte enkele stevige crisissen mee

Vijf jaar geleden besloot Ina De Quint (37) om na een bloeiende carrière in human resources te ontsnappen uit de gouden kooi en ondernemer te worden. Captain Cork is ondertussen haar eigen Belgische label met ecologische handtassen en accessoires gemaakt van kurk. Ina vertelt aan HLN hoeveel ze daarmee verdient. “De winkel was een hele zware vaste kost. Ik moest al zeker 10.000 euro omzet per maand draaien om break-even te draaien.”

 1. Kotstudente Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?
  PREMIUM

  Kotstuden­te Sara (23) krijgt een beperkt eetbudget van haar ouders en gaat daar heel bewust mee om: hoe bespaart ze in de winkel?

  Studente Sara (23) woont tijdens de week op kot en in het weekend bij haar ouders. Daardoor moet ze zien rond te komen met een vast budget dat ze maandelijks van thuis uit meekrijgt. “Het is nipt, maar het is wel te doen”, vertelt ze. “Ik maak bewuste keuzes in de winkel én tijdens het koken. Een broodje zal je mij niet makkelijk zien kopen, tenzij eens op vettige vrijdag.” Hoe vult ze dat eetbudget in? En welke bespaartips heeft ze?
 2. Premies voor brandverzekering zijn fors duurder: “Toch zou 56% van de Belgen nog nooit van verzekering veranderd zijn”
  PREMIUM

  Premies voor brandverze­ke­ring zijn fors duurder: “Toch zou 56% van de Belgen nog nooit van verzeke­ring veranderd zijn”

  Door de indexering stegen niet alleen de lonen. Ook de premies voor brandverzekeringen namen in januari met 10,8 procent toe. Normaal gezien doen ze zeven of acht jaar over zo’n stijging. Toch trekken niet alle verzekeraars hun premies op hetzelfde moment op. Hoeveel euro kan je besparen door van verzekeraar te veranderen? En mag je dat ook doen als je brandverzekering aan je woonlening gekoppeld is? Laura Clays van Testaankoop geeft advies.
 1. “Geef kinderen nooit het gevoel dat ze mee moeten doen met een hype of mode”: deze 10 geldlessen zouden kinderen moeten leren op school
  PREMIUM

  “Geef kinderen nooit het gevoel dat ze mee moeten doen met een hype of mode”: deze 10 geldlessen zouden kinderen moeten leren op school

  Of geld nu wel of niet gelukkig maakt, daar zijn mensen het niet over eens. Maar het staat wel vast dat geld belangrijk is. Niemand kan immers zonder geld. Opdat zo weinig mogelijk mensen geldzorgen hebben, weten we best allemaal een paar essentiële zaken over het slijk der aarde. We leren die helaas niet altijd op school. Aan onze geldexpert Pascal Paepen, zelf ook docent, vragen we wat scholieren zeker zouden moeten leren over geld opdat ze later zo sterk mogelijk in het leven staan.