Onder meer Kelly Pfaff en striptekenaar Merho geven ons een inkijkje in hun financiën.
Volledig scherm
PREMIUM
Onder meer Kelly Pfaff en striptekenaar Merho geven ons een inkijkje in hun financiën. © vtm/ Dieter Bacquaert

“Ik heb niet mijn leven lang keihard gewerkt om na mijn pensioen te overleven op water en brood”: drie BV’s gunnen ons een kijkje in hun portemonnee

We vroegen drie bekende Vlamingen hoe zij omgaan met hun geld. TV-figuur Kelly Pfaff, ex-miss Joke Van de Velde en striptekenaar Merho vertellen wat ze van hun ouders hebben meegekregen, waarvoor ze sparen en investeren, en welke lessen ze hebben geleerd van misstappen in het verleden.

 1. Yogalerares Conny (54) verdient samen met haar man 4.000 euro: “Onze inkomenskloof is geen echtelijke ruzie waard”
  PREMIUM
  Zoveel verdien ik

  Yogalera­res Conny (54) verdient samen met haar man 4.000 euro: “Onze inkomens­kloof is geen echtelijke ruzie waard”

  Conny Smeets stopte na een ongeval met haar werk als directiesecretaresse en werd yogainstructeur. “Maar rijk word ik er niet van”, zegt ze. Gelukkig springt haar man Jacques bij en zijn hun kosten beperkt. “Maar als er iets te vieren valt, mag het wat meer kosten. Onze vijftiende huwelijksverjaardag brachten we door in een Venetiaans palazzo. Prijskaartje: 800 euro voor één nacht.” Het koppel geeft een kijkje in wat de verdienen en uitgeven.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.