Ignace Cloquet is taaltrainer en pottenbakker in bijberoep.
Volledig scherm
PREMIUM
Ignace Cloquet is taaltrainer en pottenbakker in bijberoep. © Steven Richardson

Ignace (54) woont graag in het groene én betaalbare Wallonië: "Vijf jaar geleden tikte ik mijn huis met twee slaapkamers op de kop voor 150.000 euro”

Mocht je een gouden hart kunnen verzilveren, dan was Ignace Cloquet een welgesteld man. De afgelopen maanden heeft de taaldocent zich ingezet voor de slachtoffers van de waterramp in Wallonië. Helaas weet hij zelf ook hoe het voelt om de eindjes maar net aan elkaar te kunnen knopen. “Door mijn scheiding, mijn medische voorgeschiedenis en mijn vrijgevigheid heb ik amper een financiële buffer opgebouwd”, zegt hij. Voor ons maakt Ignace de rekening op.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. “Mijn man krijgt 16 euro invaliditeitsuitkering per jaar. Daarvan gaat nog 4 euro naar de overheid”: Vera en Roger (beiden 76) vertellen hoe ze rondkomen
  PREMIUM

  “Mijn man krijgt 16 euro invalidi­teits­uit­ke­ring per jaar. Daarvan gaat nog 4 euro naar de overheid”: Vera en Roger (beiden 76) vertellen hoe ze rondkomen

  Met een nier- en een hartpatiënt in huis knabbelen de medische kosten zwaar aan het bescheiden pensioen van Vera en Roger. Gelukkig voelt zoon Bart zich nog opperbest in Hotel Mama. Als gezinshoofd zorgt hij voor wat extra financiële ademruimte. Samen heeft het gezin een netto-inkomen van 3.400 euro. “Geld mag rollen, maar kerstcadeautjes kopen voor de hele familie, daar zijn we mee gestopt.”
 3. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.