Onze nieuwe geldexperte Ayfer Aydogan legt uit hoe de huurindexering werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze nieuwe geldexperte Ayfer Aydogan legt uit hoe de huurindexering werkt. © Getty Images/ Sofie Silbermann

Huurindex vermindert of wordt geblokkeerd bij lage energiescore: wat zijn jouw rechten als huurder?

De stijgende levensduurte is voor iedereen al een zware dobber, voor huurders komt daar ook nog de jaarlijkse huurindexatie bij. Die kan de huur dit jaar doen stijgen met 10 procent. Hoeveel zal dit jou kosten of ontspring je de dans door de kersverse maatregelen van de Vlaamse regering die indexatie aan energielabel koppelt? Onze geldexperte Ayfer Aydogan, advocaat aan de balie in Antwerpen, legt uit wat huurders kunnen verwachten.

  1. Drie jaar na aankoop is het rijhuis van Kristof al 70.000 euro meer waard: “Ondanks de slechte energiescore, die de waarde nog sterk naar beneden haalt”
    PREMIUM

    Drie jaar na aankoop is het rijhuis van Kristof al 70.000 euro meer waard: “Ondanks de slechte energiesco­re, die de waarde nog sterk naar beneden haalt”

    Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week bezoekt hij met Philip Van Edom van Immo Link een rijwoning in Deurne. De zes slaapkamers, garage en tuin zijn de pluspunten, het energielabel D het voornaamste minpunt, maar toch is de woning drie jaar na aankoop al een pak meer geld waard. “Dit is geen A-locatie, maar daardoor zijn de woningen hier betaalbaarder dan elders.”