REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Hoofdrolspelers GameStop-saga ondervraagd door Amerikaanse Huis van Afgevaardigden

Een commissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zal de hoofdrolspelers ondervragen rond de opmerkelijke stijging van de aandelen van GameStop en een aantal andere fondsen. Onder meer de medeoprichter van forumsite Reddit, topmannen van verschillende beleggingsfondsen en de leider van beursbemiddelaar Robinhood worden gehoord.

9 reacties

 • Chris Beeke

  2 maanden geleden
  in Amerika is Wall street heer en meester. Aan hen tart men niet . Acties zoals met Gamestop die hen geld kosten toleren ze niet . De US overheid zit in hun zak , en laten ze op u los als je aan hun centen komt.
 • Naessens Kristof

  2 maanden geleden
  Net zoals in 2008 toen de banken de ganse economie vergokt hadden zal er ook nu niemand naar de gevangenis gaan, laat staan veroordeeld worden, héél misschien een boete die een fractie van hun winst bedraagt, en daarna Business as usual. Er is wel degelijk een verschil in justitie tussen het groot kapitaal en de gewone werkmens.
 • eddy van dorst

  2 maanden geleden
  Als er ene is die koersen beinvloed door onzin dan is het elon musk wel zoals nu dat hij de luchtmunt bitcoin koopt om met deze lucht zijn luchtbel aandeel van tesla te vullen
 • Elise Van Damme

  2 maanden geleden
  Hoe de kleine man aka kleine belegger bundelt gewoon de krachten samen. Ze hebben nu eens juist dezelfde technieken als de kapitalisten toegepast om de markten te manipuleren. Maar de elite mag dat constant doen, blijven buitenschot en worden niet ondervraagd door hun rijke vriendjes. Ze krijgen inderdaad schrik dat het plebs hun spelletjes eindelijk door heeft.
 • Benny Fierens

  2 maanden geleden
  Het gaat er om dat de grote short bedrijven meer dan 100% geshort hebben dus aandelen verhandelen die er niet zijn er daar natuurlijk de rekening voor gepresenteerd kregen door Reddit , dat is het verhaal.
 1. Twee “evenwaardige” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Twee “evenwaar­di­ge” biedingen voor Neckermann: rechter moet knoop doorhakken

  Er zijn nog altijd twee kandidaat-overnemers voor reisorganisator Neckermann. Het gaat om het Luxemburgse investeringsfonds Futura Capital Fund en het Antwerpse private equitybedrijf Cim Capital, zo bevestigt ACLVB-afgevaardigde Els De Coster. De biedingen verschillen amper van elkaar: beide overnemers zouden nagenoeg alle activa en het gros van het personeel willen overnemen. “Het gaat om evenwaardige biedingen, en dus zal uiteindelijk de rechtbank de knoop moeten doorhakken”, aldus De Coster.
 1. Bo Van Spilbeeck doet temperatuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"
  Play
  De Omgekeerde Wereld

  Bo Van Spilbeeck doet tempera­tuur stijgen in De Omgekeerde Wereld: "Kom straks maar eens naar mijn loge"

 2. Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmaskers!
  Play

  Miss Israël draagt jurk gemaakt uit... mondmas­kers!

Geld