Honderden banen op de tocht bij Ryanair

REUTERS
Bij lagekostenluchtvaartmaatschappij Ryanair staan honderden banen op de tocht. De Ierse maatschappij ziet uitbreidingsplannen in de war geschopt worden door onder meer brexitperikelen en de problemen met de Boeing 737 MAX-toestellen die wereldwijd om veiligheidsredenen aan de grond worden gehouden.

Topman Michael O'Leary zei in een videoboodschap dat de maatschappij momenteel een overschot heeft van 500 piloten en 400 cabinemedewerkers. Verder meldde O'Leary dat het bedrijf naar verwachting volgende zomer nog eens 600 personeelsleden minder nodig heeft. Volgens de topman wordt geprobeerd het aantal gedwongen ontslagen te beperken.

Ryanair had eerder al gewaarschuwd voor eventuele ingrepen als gevolg van de brexit en de MAX-problemen die ook de vlootvernieuwing bij Ryanair in de weg zitten. Mogelijk sluit het bedrijf enkele bases in Europa of gaat deze inkrimpen. 
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • jo van stichel

  @Franky De Clerq; akkoord als degenen die niet gestaakt hebben, de betere voorwaarden die door de stakers bekomen zijn dan ook terug inleveren.

 • Marie Vandam

  T ja O Leary moet Veel boetes betalen met zijn ikke buig niet mentaliteit en heeft nog NOOIT iets met zijn werknemers ingezeten alleen zijn geld telt scrooge in,t echt is hij hoor wel ooit gaat hij Bezoek krijgen van spoken !! Loontje komt altijd om zijn boontje

 • Franky De Clercq

  Degene die eerst gestaakt hebben moeten er nu eerst uit dat is vrij logisch toch...

 • Jan Van den broeck

  Het zal eigen zijn aan onze 'moderne tijden'. waarbij iedereen wel een klein beetje schuld aan heeft. Aan de éne kant de bedrijven waar alles moet wijken voor omzet en winst. En aan de andere kant de consumenten, die steeds meer eisen voor minder geld. De slachtoffers die opdraaien voor deze wederzijdse egoisme, zijn zoals gewoonlijk moeder natuur en de gewone werknemers

 • Frans Vermeylen

  Personeel heeft het zelf gezocht door te staken en slechte service te leveren! Geen compassie!