Een gasdrukmeter in het Oekraïense Myrn. (archieffoto)
Volledig scherm
Een gasdrukmeter in het Oekraïense Myrn. (archieffoto) © EPA

Hoge gasprijs leidt tot tijdelijke sluiting twee Britse kunstmestfabrieken

De Amerikaanse kunstmestproducent CF Industries sluit twee fabrieken in Groot-Brittannië tijdelijk vanwege de hoge gasprijs in Europa. Het is na tal van waarschuwingen van bedrijven een van de eerste signalen dat de hoge gasprijs het economische herstel kan hinderen. De prijs voor gas is dit jaar al meer dan verdrievoudigd en dan is het winterseizoen nog niet eens begonnen. 

6 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 maand geleden
  Dat belooft veel goed voor België. Nu reeds een energietekort en dan gascenrales die geen gas hebben. HOOGDRINGEND enkele kerncentrales, het is NU reeds voor een stuk te laat.
 • Jacques-Philippe Leclerc

  1 maand geleden
  Voor die mensen die geloven dat windmolens en zonnepanelen de grote toekomst is. Deze fantastische hoeve met een zwembad en 45 hectare bosgrond in de Ardennen, staat nog altijd te koop, voor niet teveel geld...
 • Hendrik Sneyers

  1 maand geleden
  En onze groen partij wilt gascentralrs bouw die hebben geen huis werk gemaakt. Kerncentrale bouwen bolt 7 op 7 24 op24 0 co2 stoot dat uit wordt wakker allemaal. Kern af val is veel beter te beheren dan co2 ja ik weet waar ik over praat
 • Merel Depauw

  1 maand geleden
  Dat belooft voor onze energieprijzen als alles van gascentrales zal moeten komen, bedankt groenen.
 • Alexa Grieken

  1 maand geleden
  Rusland een goede bondgenoot maken maken met een sterk handelsverdrag. Laat Amerika links liggen. Dan kunnen we een toekomst opbouwen.

Geld