ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Hoeveel zal ik besparen aan de pomp? Wat met mijn gevulde mazoutketel? En wie gaat dat betalen? Uw vragen over het energieakkoord beantwoord

In haar nieuwe energieakkoord belooft de federale overheid onder meer een prijsdaling aan de benzinepomp en een btw-verlaging op gas en elektriciteit. Wat betekent dat concreet? Hoe zit het met stookolie? En krijg ik korting op een warmteboiler? Wij verzamelden uw meest pertinente vragen en vonden antwoorden.

41 reacties

 • José Lippens

  1 jaar geleden
  Waarom blijven de taksen zo hoog voor biodiesel? Groen wil die ook niet, is nochtans bio
 • eli bosch

  1 jaar geleden
  200 eur beloofd voor vullen mazoutketel is ondertussen verdampt door de stijging van de prijs per liter. ik trap er niet in.
 • Chris begine

  1 jaar geleden
  Ik verwarm met een petroleum kachel. De petroleum was vorige zomer 54 cent per liter en vandaag 1.30 euro per liter. Krijg ik ook die verwarmingspremie?
 • leen hanssens

  1 jaar geleden
  Met dank aan een regering gekozen door onze koning.
 • Franky Vansteelandt

  1 jaar geleden
  Zoals gewoonlijk zit er weer een dikke adder onder het gras. Vanaf 1.70 euro stijgen de accijnzen weer aan de pomp. Dat wil dus zeggen dat er bij nieuwe stijgingen ondanks die 17 cent de prijs weer gaat omhoog gaan en anderzijds dat de naft nog lang op 1.70 euro gaat staan tot ze weer aan de oude accijnzen zitten.