Mag je geld geven als cadeau of is dat ongepast?
Volledig scherm
PREMIUM
Mag je geld geven als cadeau of is dat ongepast? © Shutterstock / fotoscool

Hoe vind je het perfecte cadeau en wat schenk je beter niet? Met dit advies van etiquette-experts bega je nooit (meer) een flater

Weet je ook niet altijd wat je als cadeau moet geven als je bent uitgenodigd voor een feestje? En wat is eigenlijk normaal om uit te geven aan een geschenk? Mag je gewoon geld geven? En waar moet je vooral niet mee aankomen? Twee etiquette-experts delen hun ervaringen. “Geef nooit een cadeau dat beweegt!”

 1. 1 op de 4 koppels maakt ruzie over geld: “Maar vaak gaat het eigenlijk over iets anders”
  PREMIUM

  1 op de 4 koppels maakt ruzie over geld: “Maar vaak gaat het eigenlijk over iets anders”

  Zet de thermostaat een graadje lager, let op promoties in de supermarkt, hang je was op in plaats van het in de droogkast te steken... Sinds het leven een pak duurder is geworden, krijgen we de besparingstips quasi door onze strot geduwd. Maar wat als je partner daar helemaal geen oren naar heeft? Of er net veel fanatieker in opgaat dan jij, waardoor er spanningen ontstaan? EFT-relatietherapeute Annick De Smet licht toe waarom koppels zo vaak ruzie maken over geld, en hoe je de situatie ontmijnt. “Graaf wat dieper en tracht te ontdekken waarom je écht boos bent.”
 2. Experts geven onze drie gezinnen bespaartips voor de leefkosten: “Je bent oververzekerd en kunt jaarlijks 1.120 euro besparen”
  PREMIUM

  Experts geven onze drie gezinnen bespaar­tips voor de leefkosten: “Je bent oververze­kerd en kunt jaarlijks 1.120 euro besparen”

  Het water staat veel mensen (net niet) aan de lippen in deze woelige tijden van inflatie. Ook voor onze interviewees - een Gents gezin met twee kinderen, een single veiligheidsagent uit Antwerpen en een alleenstaande moeder van twee uit Torhout - is het maandelijks tellen geblazen. In augustus hielden ze voor ons hun leefkosten bij, van autoverzekering over hobby’s tot streaming- en telecomuitgaven. Experts Kenneth Vansina, directeur Independer België, en budgetcoach Sara Van Wesenbeeck geven hun persoonlijk besparingsadvies tijdens September Geldmaand.