Pascal Paepen werd zelf al geconfronteerd met bosbranden op reis.
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Paepen werd zelf al geconfronteerd met bosbranden op reis. © Getty Images/Steven Richardson

Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzekering of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”

Het zal je maar overkomen: je staat vertrekkensklaar of je bent al op je vakantiebestemming en net dan wordt die regio getroffen door een vulkaanuitbarsting, overstroming of grote bosbrand. Het liefst word je natuurlijk nooit geconfronteerd met stress en paniek en al helemaal niet op vakantie. Onze geldexpert Pascal Paepen maakte het zelf al eens mee. Hij geeft je, naast zijn persoonlijke verhaal, ook tips zodat je toch met een gerust gemoed op vakantie kan en geeft de kostprijs mee. “De juiste verzekering kan helpen.”

  1. "Wie met een cruise reist, is beter goed voorbereid." Expert vertelt waar je moet opletten voor dure roamingkosten en hoe je de prijs drukt
    PREMIUM

    "Wie met een cruise reist, is beter goed voorbereid." Expert vertelt waar je moet opletten voor dure roamingkos­ten en hoe je de prijs drukt

    Naast de kleurcode kan je je ook best goed informeren over de roamingkosten van je vakantiebestemming. Afhankelijk van jouw abonnement en de contracten die je provider afsloot in het buitenland kunnen die erg verschillen. Wie liever geen peperdure rekening op het einde van zijn reis voorgeschoteld krijgt, informeert zich best op voorhand. Wij vroegen Fabrice Gansbeke, woordvoerder bij ’s lands grootste telecomoperator Proximus, om advies. In welke landen kopen we best een nieuwe simkaart? En hoeveel betaal je in doorreislanden en op cruisereizen? We geven per provider een prijsoverzicht.

Geld