Onze geldexperten Pascal Paepen, Véronique Goossens en Paul D'Hoore en hun collega’s vertellen hoe zij omgaan met de hoge inflatie.
Volledig scherm
PREMIUM
Onze geldexperten Pascal Paepen, Véronique Goossens en Paul D'Hoore en hun collega’s vertellen hoe zij omgaan met de hoge inflatie. © Steven Richardson/ rv/ Jan De Meuleneir - Photo News

Hoe ontsnap je aan de hoge inflatie? Onze geldexper­ten tonen hoe zij hun centen veiligstellen

De hoge inflatie maakt het leven duurder. We betalen meer aan de kassa van de supermarkt en onze koopkracht daalt. Een fenomeen waar ook onze geldexperten mee geconfronteerd worden. Daarom vertellen Pascal PaepenPaul D’HooreVéronique GoossensCharlotte Van Brabander en Cédric Proost hoe zij de hoge inflatie proberen te vermijden, én geven ze tips voor iedere belegger: “Doordat de beurzen zo zwak staan kan je relatief goedkoop instappen.”

 1. Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken
  Jobat

  Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken

  De helft van de werknemers beschouwt het salaris als doorslaggevende factor om voor een bedrijf te kiezen, dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team. Pas daarna volgen de jobinhoud (42%) en een goede werk-privébalans (36%). Maar ruim de helft van de Belgen geeft ook aan zijn of haar inkomen niet rechtvaardig te vinden. Vooral vrouwen (69%) en arbeiders vinden dat hun loon niet in verhouding staat tot hun prestaties. Wil je graag een optimaal salaris bemachtigen? Jobat.be gaat na waar je het meest verdient en hoe je je inkomen kan opkrikken.
 2. 10 tips om je beleggingen te beschermen: “Een zware beurscrash is doorgaans wat milder voor aandelen van bedrijven die niet zo’n hoog risico inhouden”
  PREMIUM

  10 tips om je beleggin­gen te beschermen: “Een zware beurscrash is doorgaans wat milder voor aandelen van bedrijven die niet zo’n hoog risico inhouden”

  De oorlog in Oekraïne, het gebrek aan grondstoffen en de oplopende rente en inflatie verlagen de winstvooruitzichten voor bedrijven en doen de vrees op een recessie toenemen. Wat nu? Moet je als belegger actie ondernemen om je winsten veilig te stellen? En hoe doe je dat? We vragen het aan onze geldexpert Pascal Paepen, die tien tips geeft om je beleggingsportefeuille te beschermen tegen een al te groot verlies.

Geld