Geldexpert Pascal Paepen.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Pascal Paepen. © Getty Images, Steven Richardson

Hoe kan je het best een tweede verblijf financieren? “Als je een bestaande hypotheek gebruikt, hoef je geen notaris- en hypotheekkosten te betalen”

Terwijl jonge kopers het almaar moeilijker hebben om een betaalbare woning te vinden en te financieren zijn er ook almaar meer Belgen op zoek naar een tweede woonst. Daardoor stijgen de prijzen natuurlijk nog meer. Maar wat doe je, als de baksteen in je maag nog wat zwaarder is dan gemiddeld? En hoe financier je best die tweede woonst? We vroegen het aan onze geldexpert, Pascal Paepen. 

  1. Bijna onmogelijk voor jongeren om nog vastgoed te kopen: geldexpert vertelt wat je kan doen om financiële kater te vermijden
    PREMIUM

    Bijna onmogelijk voor jongeren om nog vastgoed te kopen: geldexpert vertelt wat je kan doen om financiële kater te vermijden

    De vastgoedprijzen stijgen in Vlaanderen ongemeen snel, niettegenstaande de coronacrisis en het afschaffen van de woonbonus. We zien een zeepbel ontstaan: te hoge prijzen. Maar helaas is het een gewilde zeepbel, of alleszins een met de medewerking van de centrale banken. Onze geldexpert Geert Noels geeft tips om geen huizenkater op te lopen. “Huizenprijzen volgen de mode en de massa. Denk eraan het tegenovergestelde te doen.”

Geld