Het team van beurs- en beleggingsexpert Geert Noels lijst de Belgische bedrijven op die het goed doen op de Brusselse beurs.
Volledig scherm
PREMIUM
Het team van beurs- en beleggingsexpert Geert Noels lijst de Belgische bedrijven op die het goed doen op de Brusselse beurs. © Photonews

Hoe goede zaakjes doen op de Brusselse beurs? Onze beleggingsexpert telt heel wat wereldtoppers

Beleggen in aandelen, rechtstreeks in een bedrijf of via beleggings- of pensioenspaarfondsen: beursactiviteiten zijn fundamenteel om onze koopkracht op lange termijn veilig te stellen. En daarvoor hoef je niet naar het buitenland te kijken, integendeel. Danny Van Quaethem, aandelenspecialist binnen het team van geldexpert Geert Noels, legt uit welke wereldbedrijven de moeite waard zijn op de Brusselse beurs, ook na deze coronacrisis. 

  1. Belasting op huurinkomsten: “Knap staaltje van slechte fiscale wetgeving”
    PREMIUM

    Belasting op huurinkom­sten: “Knap staaltje van slechte fiscale wetgeving”

    De immobiliënmarkt kent in deze barre coronatijden een ongeziene boom. Het kan dus best zijn dat u de afgelopen maanden ook een (vakantie)woning kocht, die u nu gaat verhuren. Op zich is dat een interessante belegging, maar wat met de belasting op de huurinkomsten? Die is blijkbaar erg onduidelijk volgens Michel Maus, belastingexpert in ons geldpanel: “De fiscale wetgeving mag geen ruimte geven voor creatieve ontwijking, niet voor de belastingplichtige, maar ook niet voor de fiscus.”

Geld