Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Getty Images/iStockphoto

Hoe geef je phishers geen kans meer? Nieuwe app waarschuwt je voortaan

Een nieuwe app, Safeonweb, moet het grote publiek waarschuwen voor phishingberichten. Zo circuleren er dagelijks tienduizenden verdachte berichten. De app is een initiatief van het Centrum voor Cybersecurity België (CCB), de bankenkoepel Febelfin en de expertencoalitie Cyber Security Coalition. Op basis van de duizenden verdachte berichten die de CCB ontvangt, zullen gebruikers van Safeonweb zo snel mogelijk een waarschuwing krijgen bij een nieuwe aanval. 

6 reacties

 • Paul Van Hooland

  1 jaar geleden
  Hou al uw serieuze zaken appart . Aalles in ëën doos steken zoals bij hitsmy enz... niet goed , ook al gemerkt dat die gehackt worden .
 • bart vansteenkiste

  1 jaar geleden
  ik snap niet waarom zo veel mensen daar last van hebben ik heb nog nooit in mijn leven reclame of phishing in emails gekregen , en weet je waarom niet , omdat ik nooit mijn echt email account gebruik en omdat er een virusscanner op zit en ik gebruik linux , en op gsm gebruik in een zuiver linux systeem dus geen android en zeker geen iphone want dit is een bol kaas met gaten die u bloot stelt aan alle rommel van internet , net zoals sommige browsers. als u niets van kent werp u computer dan weg.
 • guido van der heyden

  1 jaar geleden
  heel eenvoudig reageer niet op onbekende nr's en blokkeer ze mail juist het zelfde niet in mijn adressen of tel lijst dan reageer ik niet en blokkeer ik de hap veel eenvoudiger en plaats een goede anti virus op smartphone
 • johanneke li

  1 jaar geleden
  dat helpt niet veel hé, want kans is groot dat je het bericht te laat krijgt! gewoon wat standaard vuistregels hanteren en dan ga je phishing-vrij door het leven! -de link van webadres/mailadres waartoe het wijst nakijken of dit wel de officiele website is -niet ingaan op ongevraagde reclame, noch op zogezegde winsten/bonus/cadeaus -nooit logins/paswoorden/gegevens doorgeven -alles dubbel controleren -bij twijfel zelf de website openen via officiele weg ipv via de link die in bericht staat
 • Tony Courtens

  1 jaar geleden
  Ik vreesde al dat we dan ook 12000 meldingen per dag in de app gingen krijgen. Gelukkig. Aan de andere kant is er op 11 november een bericht "veel berichten gedetecteerd met als onderwerp ´belangrijk bericht´. Woow... nu voel ik me beschermd. Laten we de providers verplichten dergelijke berichten gewoon niet meer door te laten en dan is al een heel groot deel van het probleem opgelost. Kan ook bij sms.
 1. STREAMINGTIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zombie-apocalyps
  TV

  STREAMING­TIPS. Fan van ‘The Last of Us’? Met deze zes titels bent u klaar voor de grote zom­bie-apocalyps

  Het tv-jaar heeft z’n schrikwekkende start niet gemist dankzij de populaire tv-adaptatie van ‘The Last of Us’ op Streamz. De HBO-reeks met Pedro Pascal in de hoofdrol schetst een geloofwaardig beeld van hoe schimmels in combinatie met de opwarming van de aarde de mensheid kunnen infecteren en zo een zombie-pandemie kunnen inluiden. De reeks doet de honger naar meer realistische zombiefilms en -reeksen met een apocalyptisch kantje alleen maar toenemen. En met deze zes alternatieven is die week wachten op een nieuwe aflevering van ‘The Last of Us’ zo om(bie).