Koop jij je parkeerticket aan de automaat of kies je voor een mobiele betaalmethode via sms of een app? Deze extra kosten moet je in rekening brengen.
Volledig scherm
Koop jij je parkeerticket aan de automaat of kies je voor een mobiele betaalmethode via sms of een app? Deze extra kosten moet je in rekening brengen. © Getty Images

Hoe betaal je het minst om te parkeren in een stad?

Betalen om te parkeren, daar ontsnap je bijna nergens aan. Misschien koop je je parkeerticket het liefst aan de parkeerautomaat, maar ook betalen via een app of sms is erg in trek. Mobiele betalingen hebben enkele voordelen, maar wat maakt het ook financieel interessant? “Door van betaalmethode of app te wisselen, kan je tot 60 cent per parkeerticket besparen.”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Dieren op de baan: uitwijken of niet? En wie betaalt opgelopen schade? “Het is vaak moeilijk te bewijzen wie in fout is”
  PREMIUM

  Dieren op de baan: uitwijken of niet? En wie betaalt opgelopen schade? “Het is vaak moeilijk te bewijzen wie in fout is”

  Woensdag raakte in Meulebeke een vrouw gewond toen ze een overstekende kat wou ontwijken. Haar auto ging over de kop en is rijp voor de schroothoop. Was het een goed idee om uit te wijken voor het dier? Wat doe je best wanneer er plots een dier opduikt op de weg? En wie draait op voor de schade aan je voertuig? Peter Wiels van de beroepsvereniging van de verzekeringsondernemingen Assuralia schept duidelijkheid.