Getty Images
Volledig scherm
PREMIUM
© Getty Images

HLN WINKELKAR. De winkelkar in 6 supermarkten vergeleken: “Wie slim boodschappen doet, kan 30 tot 65 procent besparen”

Het einde van de prijsstijgingen lijkt helaas nog niet in zicht te zijn. Wat niemand verwacht had, gebeurde: de inflatie voor voeding (inclusief alcoholische dranken) komt deze maand uit op 10,40 procent*. Voeding was nog nooit zo duur als vandaag. Dat merken we ook aan onze winkelkar bij zes verschillende supermarkten: overal stijgen de prijzen, al is dat niet overal in dezelfde mate. De supermarkt waar de prijzen het meest stegen, blijkt voor onze winkelkar echter nog altijd de goedkoopste te zijn.

 1. “Wie slim boodschappen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmiddelen of afwasproducten”: zo heb je het meeste voordeel in de supermarkt
  PREMIUM

  “Wie slim boodschap­pen doet, betaalt nooit de volle prijs voor wasmidde­len of afwaspro­duc­ten”: zo heb je het meeste voordeel in de supermarkt

  De consumententips om te besparen in de supermarkt vliegen ons dezer dagen om de oren. ‘Ga een uur voor sluitingstijd winkelen, want dan zijn producten met een beperkte houdbaarheidsdatum afgeprijsd’ of ‘In de onderste rekken staan de goedkoopste merken’? Maar kloppen die clichés wel? We legden ze voor aan de supermarkten zélf, en vroegen hen hoe je écht je voordeel kan doen tijdens je wekelijkse boodschappen. “Vanaf eind augustus kun je bij een aantal supermarkten grote promo’s op de kop tikken.”
 2. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.