Paul D'Hoore.
Volledig scherm
PREMIUM
Paul D'Hoore. © Photo News

Het rendement van je aandeel kan sterk verschillen per land: Paul D'Hoore legt uit hoe dat komt en vertelt hoe je de meeste winst kunt overhouden

Wanneer het over beleggen gaat, kijken jonge beleggers dikwijls enkel naar de koersstijgingen van hun aandelen. Met het dividend wordt veel minder rekening gehouden. Ten onrechte, vindt onze geldexpert Paul D’Hoore. “Maar je kan wel best rekening houden met de fiscus in de landen waar je het aandeel koopt.” Hij geeft de belangrijkste verschillen mee en vertelt hoe je het meest kunt halen uit je dividenden. 

  1. New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

    New Yorker eist 50 miljoen van McDonald's en Wendy's voor misleiding: “Hamburgers in reclame zien er veel groter uit dan in het echt”

    Een man uit New York heeft een proces aangespannen tegen hamburgerketens McDonald’s en Wendy’s voor misleidende reclame. Justin Chimienti vindt het niet kunnen dat de hamburgers van die fastfoodbedrijven in hun advertenties veel groter zijn dan die hij in het restaurant voorgeschoteld krijgt. Hij eist een schadevergoeding van 50 miljoen dollar (47,6 miljoen euro) voor zichzelf en voor andere gedupeerde klanten.

Geld