Een uitgelekt intern rapport van een analist bij Citibank voorspelt een absurde koersstijging voor bitcoin tegen eind volgend jaar.
Volledig scherm
Een uitgelekt intern rapport van een analist bij Citibank voorspelt een absurde koersstijging voor bitcoin tegen eind volgend jaar. © Reuters/EPA

“Het goud van de 21ste eeuw”: Citibank verwacht dat koers bitcoin volgend jaar enorm kan stijgen

GeldEen directeur van Citibank, de grootste Amerikaanse bank, voorspelt dat de koers van bitcoin tegen eind 2021 kan stijgen naar 318.000 dollar. Dat schrijft hij in een uitgelekte interne nota, bedoeld voor institutionele beleggers. De absurde voorspellingen over de cryptomunt, die vandaag de kaap van 18.000 dollar heeft overschreden, zijn weer helemaal terug.

15 reacties

 • Willy Driesen

  2 jaar geleden
  speelgoed voor de superrijken , niks meer, niks minder 
 • Werner Cerisier

  2 jaar geleden
  Het kan ook enorm dalen maar dat heeft de bank "vergeten" te vermelden.
 • Elise Van Damme

  2 jaar geleden
  Euro, dollar en yen staan ondertussen klaar met hun virtuele cryptomunt. Kwestie van tijd. Enig verschil is dat deze laatste een gecentraliseerde munt is net zoals het waardeloos fiatgeld nu. 
 • Steven Van belleghem

  2 jaar geleden
  Het klopt dat bitcoin virtueel is(digitaal) en goud iets dat je kan vast pakken!! Te vergelijken met briefwisseling(post) en e-mail!! Dat is dus veelbelovend!!
 • leo Mariën

  2 jaar geleden
  Goud (inflatie dekking) en vooral zilver zijn zeer belangrijk de komende jaren. Vooral zilver zal naast beleggingen en sieraden ook erg in trek zijn voor de ecologische omslag. Ik zie daar voor de digitale munt weinig toegevoegde waarde. Echter, de digitale munten kunnen dan weer zeer belangrijk worden om de banken uit ons systeem te krijgen. Stel je voor, iedereen een digitale rekening bij de ECB. Totale macht over de bevolking, toch de natte droom van elke EU leider.. 

Geld