Beginnend belegger Aaron Van Dyck (links) vraagt raad aan Pascal Paepen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Beginnend belegger Aaron Van Dyck (links) vraagt raad aan Pascal Paepen (rechts). © rv / Steven Richardson

“Het eerste jaar had ik 26 procent verlies, gelukkig met fake geld”: onze geldexpert geeft advies aan jonge belegger Aaron (19)

Aaron Van Dyck uit Merksplas is amper 19 jaar, maar deed al heel wat ervaring op met beleggen. Van zodra het wettelijk gezien kon, zette de - veruit - jongste deelnemer in onze reeks al zijn eerste stappen op de beurs. Toch heeft de tiener nog wel wat vragen, die hij voorlegt aan onze geldexpert Pascal Paepen: “Meta Platforms, het voormalige Facebook, heb ik zelf ook in portefeuille.”

 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 2. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 3. “Een aandeel in Meta kostte vorig jaar nog 380 dollar, vandaag minder dan de helft”: onze geldexpert geeft advies om te beleggen in virtual reality
  PREMIUM

  “Een aandeel in Meta kostte vorig jaar nog 380 dollar, vandaag minder dan de helft”: onze geldexpert geeft advies om te beleggen in virtual reality

  Wat in de echte wereld vaak niet kan omdat het te duur is of simpelweg onmogelijk, dat kan in de virtuele wereld wel. Virtual reality (VR) spreekt dan ook tot de verbeelding en de toepassingen vinden onder meer hun weg in de wereld van ‘gaming’. Gaming is al big business, virtual reality nog niet echt. Maar er wordt veel van verwacht. Over enkele jaren zouden er al meer dan 200 miljoen gamers virtual reality gebruiken. Hoe kan je daar als belegger geld aan verdienen? Onze geldexpert Pascal Paepen geeft advies, zowel voor hardware (apparatuur) als software.