Beginnend belegger Aaron Van Dyck (links) vraagt raad aan Pascal Paepen (rechts).
Volledig scherm
PREMIUM
Beginnend belegger Aaron Van Dyck (links) vraagt raad aan Pascal Paepen (rechts). © rv / Steven Richardson

“Het eerste jaar had ik 26 procent verlies, gelukkig met fake geld”: onze geldexpert geeft advies aan jonge belegger Aaron (19)

Aaron Van Dyck uit Merksplas is amper 19 jaar, maar deed al heel wat ervaring op met beleggen. Van zodra het wettelijk gezien kon, zette de - veruit - jongste deelnemer in onze reeks al zijn eerste stappen op de beurs. Toch heeft de tiener nog wel wat vragen, die hij voorlegt aan onze geldexpert Pascal Paepen: “Meta Platforms, het voormalige Facebook, heb ik zelf ook in portefeuille.”

 1. Griet (43) en haar vrouw verdienen samen 3.500 euro netto en halen 1.200 euro opbrengst uit verhuur: “Maar de eerste jaren als zelfstandige werkte ik nog onbezoldigd”
  PREMIUM

  Griet (43) en haar vrouw verdienen samen 3.500 euro netto en halen 1.200 euro opbrengst uit verhuur: “Maar de eerste jaren als zelfstandi­ge werkte ik nog onbezol­digd”

  Griet Deca (43) uit Niel is mama van een dochtertje van 7 maanden, Chief Happiness Officer en sinds 2017 medezaakvoerder van Tryangle, een expertisebureau op vlak van werkgeluk en welzijn op het werk dat 19 medewerkers telt. En om professioneel goed in je vel te zitten is ook het financiële plaatje van groot belang. Griet weet er alles van.
 1. Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangende zon: wie is er dan aansprakelijk?
  Independer

  Aangereden nadat je hard moest remmen door de laaghangen­de zon: wie is er dan aansprake­lijk?

  Deze week mogen we flink wat zon verwachten. Dat doet deugd, maar het levert ook extra risico's op wanneer je de baan op moet. Immers, de zon hangt tijdens de winterperiode laag, wat de zichtbaarheid tijdens het autorijden serieus bemoeilijkt. Een kop-staartbotsing is dan snel gebeurd. Bepalen wie aansprakelijk is voor de schade kan dan moeilijk zijn. Independer.be zet daarom vier mogelijke botsingen - en hun gevolgen - op een rij.
 2. “Een aandeel in Meta kostte vorig jaar nog 380 dollar, vandaag minder dan de helft”: onze geldexpert geeft advies om te beleggen in virtual reality
  PREMIUM

  “Een aandeel in Meta kostte vorig jaar nog 380 dollar, vandaag minder dan de helft”: onze geldexpert geeft advies om te beleggen in virtual reality

  Wat in de echte wereld vaak niet kan omdat het te duur is of simpelweg onmogelijk, dat kan in de virtuele wereld wel. Virtual reality (VR) spreekt dan ook tot de verbeelding en de toepassingen vinden onder meer hun weg in de wereld van ‘gaming’. Gaming is al big business, virtual reality nog niet echt. Maar er wordt veel van verwacht. Over enkele jaren zouden er al meer dan 200 miljoen gamers virtual reality gebruiken. Hoe kan je daar als belegger geld aan verdienen? Onze geldexpert Pascal Paepen geeft advies, zowel voor hardware (apparatuur) als software.
 3. Deze tien motoren worden binnenkort onbetaalbaar: “Maar let op, er rijden veel samengeraapte of slecht onderhouden exemplaren rond”
  PREMIUM

  Deze tien motoren worden binnenkort onbetaal­baar: “Maar let op, er rijden veel samenge­raap­te of slecht onderhou­den exemplaren rond”

  Motorfietsen zijn zelden een goede investering. In tegenstelling tot auto’s, waar sommige exclusieve voertuigen in waarde stijgen nog voor ze bij de verdeler buitenrollen, zijn er amper motorfietsen die je als beleggingsobject kan bezien. Maar zoals steeds bevestigen de uitzonderingen de regel. Onze motorexpert Arno Jaspers zocht enkele buitenkansjes voor je uit. “Laat je niet vangen aan koopjes die te mooi lijken om waar te zijn, er zijn enkele zaken waar je bij aankoop best rekening mee houdt.”