AFP
Volledig scherm
© AFP

Helft Vlamingen heeft schrik om in armoede te belanden. 1 op de 3 komt nu al tekort

Eén op de drie Vlamingen ziet maandelijks niet genoeg geld binnenkomen om alle kosten te betalen, zo blijkt uit De Grote Geldenquête van ‘Het Laatste Nieuws’ en ‘VTM NIEUWS’. Om toe te komen, moeten vier op de tien aan het spaargeld knabbelen. Eén op de tien Vlamingen gaat daarvoor zelfs lenen. Als oplossing willen we massaal besparen, en ook wat meer werken.

200 reacties

 • Danny Breyne

  2 maanden geleden
  Schande dat veel verkopers van alles profiteren van deze crisis op de kap van sukkelaars bv handelaars die voor deze crisis produkten kochten aan kleine prijzen die nu verkopen aan 10× de prijs
 • Jan Laspas

  3 maanden geleden
  Als je je job goed doet dan kan je geen extra job bijnemen tenzij je een topfunctie of politieker bent, anderen doen je werk en kan je cashen van de ene job naar de andere besparen: dit is al jaren zo. Sociaal tarief 90 % verdient meer door niet te werken dan mensen met een laag inkomen want zij genieten van niets. Jammer maar hoe meer Vlaanderen onafhankelijk wordt hoe armer de werkende Vlaming wordt. De Vlaamse regeringen van de laatste 20 jaar zijn er voor de hele rijke en de multinationals.
 • Diane Deketelaere

  3 maanden geleden
  De staat is blut maar toch blijven ze gigantische pensioenen uitkeren aan hun ambtenaren . Ik hoor pensioenen van ingenieurs bij de overheid , rechters van 9600 € per maand. Ze hebben veel minder gewerkt , veel meer verlof gehad . Hoe degoutant is dit tegenover de hele bevolking in de privé en zelfstandigen die veel meer gewerkt hebben en zelf maar een luttel pensioentje krijgen. OVERHEID stap toch af van die zo onrechtvaardigheid .Zo zal heel wat geld vrijkomen voor andere zaken;.
 • Marko Decandt

  3 maanden geleden
  En eigenlijk kan iedereen zijn energiefactuur perfect betalen hoor, alleen zal dit voor velen willen zeggen, volgende zomer eens niet een week op vakantie met het vliegtuig naar het zuiden op hotel, maar eens een vakantie thuis. Maar ja, prioriteiten en uiterlijk vertoon hé?
 • Christine Laevers

  3 maanden geleden
  Een goede regering zorgt ervoor dat de meest kwetsbare mensen (lage pensioenen bv) extra beschermd worden. Bevries de huurprijzen zoals in Frankrijk. Daar richt de regering zich op de koopkracht. Alleen de ondernemingen die essentieel zijn voor de economie krijgen steun. Die hoge energieprijzen gaan trouwens niet blijven duren en de Russische economie stort in. Ze zullen daar in de winter misschien warm zitten maar zonder nieuwe wasmachine, auto, pc, stofzuiger, vliegtuigen ...
 1. Europese gasprijs stijgt door langer dichtblijven Nord Stream 1: wat met onze factuur?

  Europese gasprijs stijgt door langer dichtblij­ven Nord Stream 1: wat met onze factuur?

  De Europese gasprijs is maandag uiteindelijk zo’n 11 procent hoger geëindigd, nadat eerder op de dag de prijs nog een derde hoger was geschoten. De Europese gasprijs ging vanochtend op de toonaangevende gasbeurs in Amsterdam omhoog na het besluit van het Russische staatsgasconcern Gazprom van vrijdag om de leveringen via de belangrijke pijplijn Nord Stream 1 langer stil te leggen. Gazprom wijst daarbij op technische problemen. Woensdag werd de pijpleiding tussen Rusland en Duitsland via de Oostzee al voor drie dagen stilgelegd vanwege onderhoud.
 2. Ook Tom en Evelien uit Gent letten op de kleintjes: “Douchen duurt nog een minuut: kraan open, kraan toe, inzepen en afspoelen”
  PREMIUM

  Ook Tom en Evelien uit Gent letten op de kleintjes: “Douchen duurt nog een minuut: kraan open, kraan toe, inzepen en afspoelen”

  “Vroeger was het sparen om een verre reis te maken, en nu zijn we aan het sparen om de premie van onze schuldsaldoverzekering te betalen.” Ook Tom (40) en Evelien (38) uit Gent ontkomen ondanks een mooi inkomen niet aan de realiteit en proberen te besparen met kleine dingen. Voor ‘September Geldmaand’ vertellen Tom en Evelien hoe ze dat doen en gunnen ze ons een blik op hun gezinsbudget.