Een manager in een groot Brussels bedrijf binnen de sector chemie & farma verdient statistisch gezien het meest.
Volledig scherm
Een manager in een groot Brussels bedrijf binnen de sector chemie & farma verdient statistisch gezien het meest. © Getty Images/500px

Helft van werknemers niet tevreden met huidige loon: vijf factoren die je salaris opkrikken

JobatDe helft van de werknemers beschouwt het salaris als doorslaggevende factor om voor een bedrijf te kiezen, dat blijkt uit een recent onderzoek in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team. Pas daarna volgen de jobinhoud (42%) en een goede werk-privébalans (36%). Maar ruim de helft van de Belgen geeft ook aan zijn of haar inkomen niet rechtvaardig te vinden. Vooral vrouwen (69%) en arbeiders vinden dat hun loon niet in verhouding staat tot hun prestaties. Wil je graag een optimaal salaris bemachtigen? Jobat.be gaat na waar je het meest verdient en hoe je je inkomen kan opkrikken.

  1. Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts
    Jobat

    Liegen over je vorige loon om een hoger salaris te strikken? Dit zeggen de experts

    Heb je een nieuwe baan in het vizier, komt vroeg of laat het onderwerp ‘loon’ naar boven. Om je nieuwe salaris te bepalen of een goed voorstel te kunnen doen, durft een werkgever daarbij al eens vragen wat je op je huidige job verdient. Vind je dit maar een ongemakkelijke vraag en weet je er geen blijf mee? Is je huidige loon aan de lage kant en wil je een mooie promotie niet mislopen met een al te eerlijk antwoord? Jobat.be legt de kwestie voor aan hr-dienstverlener SD Worx.