REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

“Hedgefondsen verwachten komende jaren meer cryptomunten te kopen”

GeldHedgefondsen verwachten de komende jaren meer cryptomunten te gaan kopen. Dat meldt zakenkrant Financial Times op basis van onderzoek van financieel dienstverlener Intertrust onder honderd hedgefondsen. Uit het onderzoek blijkt dat er onder de beheerders van de investeringsfondsen groot vertrouwen is in de toekomst van digitale valuta.

3 reacties

 • Johan Vroonen

  1 maand geleden
  ...bitcoin was de eerste... dat is maar eentje van de vele. Ondertussen bestaat er al blockchain technologie die en schaalbaar, snel, veilig, nog meer gedecentraliseerd is, en het bovendien kan doen met een fractie van het energieverbruik. Als je een bedrijf hebt waarbij je veel internationale transacties moet uitvoeren, dan weet je dat vandaag voor deze transacties er veel kosten aan de banken moet betaald worden. Met crypto kosten deze transacties maar een fractie. Het is onafwendbaar...
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Het energiegebruik enkel voor het onderhouden van de bitcoin blockchain wordt door JP Morgan geschat op iets als het totale elektriciteitsverbruik van Nederland.
 • koen claeys

  1 maand geleden
  dat energieverbruik is gezever. welk energieverbruik gaat gepaard met de traditionele beurzen en de duizenden makelaars en honderden banken die daarmee gelieerd zijn. alle pro en cons zijn identiek voor beiden
 1. Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomunten
  PREMIUM

  Nu de waarde van bitcoin zo fel schommelt: onze geldexpert Geert Noels legt uit waarom hij al dan niet zou investeren in cryptomun­ten

  Nadat bitcoin een bloedrode dag beleefde en tegen de avond weer helemaal opleefde, buigt onze geldexpert Geert Noels zich over de cryptomunt en legt hij uit wat je moet weten alvorens er geld in te investeren. “Bitcoin steekt enorm goed in elkaar. Het is een hoogtechnologisch geperfectioneerd Ponzi-schema. Het kan dus nog decennia stijgen in waarde terwijl het intrinsiek niets waard is.”
 2. Verzekeraars beloven snelle actie om schade watersnood te vergoeden: “Claims zullen oplopen tot meer dan 150 miljoen euro”

  Verzeke­raars beloven snelle actie om schade watersnood te vergoeden: “Claims zullen oplopen tot meer dan 150 miljoen euro”

  De Belgische verzekeraars moeten al minstens 150 miljoen euro uitkeren na de overstromingen. De totale schade zal dat bedrag ruim overtreffen en kan in de honderden miljoenen lopen. Wie meer dan 5.000 euro schade heeft geleden, kan op vrij korte termijn al een voorschot via de verzekering krijgen, zegt beroepsvereniging Assuralia. Dat schrijven ‘De Morgen’ en ‘Het Belang van Limburg’.

Geld