Geldexpert Pascal Paepen bespreekt de voor- en nadelen van een zorgvolmacht.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Pascal Paepen bespreekt de voor- en nadelen van een zorgvolmacht. © Getty Images/Steven Richardson

Heb jij al een zorgvolmacht opgesteld? “Voor de beperkte registratiekost hoef je het niet te laten”

Niemand kan de toekomst voorspellen. Maar je kan wel voorzorgen nemen zodat je bij een tegenslag blij bent dat je op voorhand wat geregeld hebt. Een zorgvolmacht biedt daar de kans toe. Onze geldexpert Pascal Paepen legt uit wat dat is en somt de voor- en nadelen op. “Je kan een volmacht altijd nog herzien, dus het is nooit te vroeg om die op te stellen.”

 1. Op zoek naar een koptelefoon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment
  Hardware Info

  Op zoek naar een koptele­foon of (draadloze) oortjes? Dit zijn dé 5 koopjes van het moment

  De soldenperiode is volop aan de gang en we bevinden ons in de periode rond Blue Monday, de meest deprimerende dag van het jaar. Hoog tijd dus om jezelf dus even extra te verwennen, met een headset bijvoorbeeld. Techexpert en hoofdredacteur bij Hardware Info Frank Everaardt wijst je de weg naar dé koopjes van het moment, met aandacht voor gamers, sporters, vergadertijgers, bingewatchers en alles daartussen.
 2. Naast vaste en variabele bestaan er ook dynamische energiecontracten. Bieden zij het antwoord op de stijgende energieprijzen?
  PREMIUM

  Naast vaste en variabele bestaan er ook dynamische energiecon­trac­ten. Bieden zij het antwoord op de stijgende energie­prij­zen?

  Engie lanceerde vorig jaar als eerste energieleverancier op de Belgische markt een dynamisch energiecontract. Hoeveel je betaalt, hangt bij die formule af van de prijzen op de Belgische energiebeurzen. De prijs varieert van uur tot uur, zodat het zaak is om je verbruik actief af te stemmen op periodes met lage prijzen. Hoewel de formule voorlopig geen succes kent, beschouwt professor Ronnie Belmans (EnergyVille/KU Leuven) ze als de toekomst.
 1. “Tijd om het heilige huisje van de minimumrente op de spaarrekening te slopen”: onze geldexpert legt uit hoe je jouw spaargeld beter kan inzetten
  PREMIUM

  “Tijd om het heilige huisje van de minimumren­te op de spaarreke­ning te slopen”: onze geldexpert legt uit hoe je jouw spaargeld beter kan inzetten

  Test-Aankoop waarschuwde dat de belastingsvrijstelling op de intrest op de zogenaamde ‘gereglementeerde’ spaarrekening mogelijk zal worden geschrapt. Volgens onze geldexpert Pascal Paepen is het nog maar een kwestie van tijd vooraleer de nu gegarandeerde rente van 0,11 procent op de spaarrekening zal verdwijnen. “Maar,” zo stelt hij ook, “elk nadeel heeft zijn voordeel.”
 2. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 3. Wie heeft recht op overlevingspensioen na het overlijden van een partner? Onze geldexpert geeft advies
  PREMIUM

  Wie heeft recht op overle­vings­pen­si­oen na het overlijden van een partner? Onze geldexpert geeft advies

  Meestal krijg je een pensioen door ouderdom, maar soms kan de aanleiding ook een overlijden zijn. Wanneer de voormalige kostwinner van het gezin overleden is, ontvangt zijn of haar huwelijkspartner een overlevingspensioen, ook wel weduwe- of weduwnaarspensioen genoemd. Maar net als bij het ouderdomspensioen wordt er momenteel ook gesleuteld aan de voorwaarden voor het overlevingspensioen. Onze geldexpert Pascal Paepen zet de zaken voor jou op een rijtje.