Bij een nulverbruik betaal je volgend jaar meer netkosten dan in 2022.
Volledig scherm
Bij een nulverbruik betaal je volgend jaar meer netkosten dan in 2022. © Getty Images

Heb je zonnepanelen en een analoge meter? Bij nulverbruik ben je dit bedrag aan netkosten extra kwijt in 2023

MijnenergieWie over zonnepanelen en een analoge meter beschikt, betaalt een prosumententarief. Die bijdrage loopt volgend jaar stevig terug. Maar wie zijn teller naar nul laat terugdraaien, betaalt vanaf 1 januari op jaarbasis toch enkele tientallen euro’s meer. Mijnenergie.be verduidelijkt.

 1. Hoe stampte onderneemster Conny Vandendriessche (58) haar miljardenbedrijf uit de grond? “Als je van 1 euro 3 euro kan maken, gaat er een wondere wereld open”
  PREMIUM

  Hoe stampte onderneem­ster Conny Vanden­dries­sche (58) haar miljarden­be­drijf uit de grond? “Als je van 1 euro 3 euro kan maken, gaat er een wondere wereld open”

  Onderneemster Conny Vandendriessche (58) bouwde een internationaal miljardenbedrijf in de hr-sector uit en is gepassioneerd om vrouwen aan het ondernemen te krijgen. De lessen die ze decennialang leerde, en die van andere inspirerende vrouwen, deelt ze in haar boek ‘Dream, Dare, Do’. Wij vroegen de toponderneemster welk advies ze zou geven aan haar 20-jarige zelf en wat haar financiële toppers en missers zijn. “Met onze grootste financiële flater maakten we een verlies van 4 miljoen euro.”
 1. “Onze advocaat heeft ons een klein fortuin gekost”: ‘K2 zoekt K3'tje’ Amy Courtens (27) deelt haar financiële lessen en misstappen
  PREMIUM

  “Onze advocaat heeft ons een klein fortuin gekost”: ‘K2 zoekt K3'tje’ Amy Courtens (27) deelt haar financiële lessen en misstappen

  Ze eindigde tweede bij ‘K2 zoekt K3’, maar Amy Courtens (27) staat vandaag de dag nog steeds in de spotlights. Ze werkt als model en content creator en heeft 92.000 volgers op Instagram. In onze rubriek Centen en percenten gunt ze ons een blik op haar geldzaken en vertelt ze hoe ze financiële stabiliteit nastreeft. “Probeer je auto aan te passen aan je budget, en niet omgekeerd.”