Hanneke en Arne (beiden 28)
Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke en Arne (beiden 28) © Steven Richardson

Hanneke (28) en Arne (28) betalen 1.250 euro af voor hun huis: “We eten nog liever een hele week cornflakes dan ons een reis te ontzeggen”

Elke vrije dag die ze hebben, gaan Hanneke en Arne op reis. En dat is niet veranderd nu ze een huis in het Leuvense kochten. “We betalen maandelijks 1.250 euro aan de lening, maar zijn daarvoor nog niet één keer minder op vakantie geweest. Het is een kwestie van keuzes maken.” Het koppel vertelt hoe ze erin slagen om toch nog geld te sparen voor hun vele reizen. 

  1. “Ik reken in de supermarkt uit of ik er wel kom met mijn budget”: Davy werkt als buschauffeur en zanger, en krijgt 150 euro per maand
    PREMIUM

    “Ik reken in de supermarkt uit of ik er wel kom met mijn budget”: Davy werkt als buschauf­feur en zanger, en krijgt 150 euro per maand

    Sinds een jaar zit Davy in schuldbemiddeling: zijn volledige loon gaat naar de schuldbemiddelaar, die hem wekelijks 150 euro leefgeld geeft. “Met dat bedrag moet ik eten en kleren betalen, maar ook de benzine van de auto”, zegt Davy. “Het is alleen maar door de extraatjes die ik verdien als zanger dat ik de eindjes aan elkaar kan knopen. Daarom is de coronaperiode ook erg moeilijk geweest.”