Exclusief voor abonnees

Handelaars voortaan verplicht om kassaticket af te ronden: wordt winkelen duurder?

Verplichte afronding op cashbetalingen gaat op 1 december in

ANP XTRA
Vanaf 1 december moeten handelaars hun kasticket afronden tot op vijf eurocent. Verplicht voor cashbetalingen, vrijwillig voor elektronische. 30 procent van de winkeliers is alvast van plan om het voor beide te doen. Maar hoe zal die omschakeling er nu precies uit zien?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 2 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 2 weken gratis53 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jules Vermeers

  Natuurlijk gaat de prijs omhoog waarom denk je dat ze het doen?

 • François De Moor

  Zolang de eurocentjes een wettig betaalmiddel is ,kunnen ze mij niet verplichten om af te ronden.Boete is een beetje overdreven,maar ja hier en daar een eurocentje meer voor de staatskas.Moet je daar minister voor worden om dit te bedenken? Goe bezig;

 • oswald billiet

  Waarom de handelaars een boete opleggen wanneer ze dat niet toepassen? Moet elke maatregel in dit land nu vergezeld gaan met een boete dreiging. Gaat dat alhier niet een beetje te ver?

 • Bob Fréson

  Dat alles al veel duurder is sinds de invoering van de euro, dat weten we al lang. De bedoeling is altijd geweest van de armen armer, en de rijken rijker. En dat is nu weer zo, en dat zal altijd zo blijven. Hoe zouden ze anders wel kunnen rond bollen met dikke bakken, juist ja, door de armen te bestelen.

 • Dirk Wille

  Één grote knoeiboel is het met dat geld. In de tijd van de Bfr werd de 50 cent, of "halve frank"( te vergelijken met de 1 cent nu), al praktisch niet meer gebruikt. Wij hadden reeds briefjesgeld vanaf 20 frank (vergelijkbaar met de 0,5 € nu). Waarom hebben ze die 1 cent daar dan opnieuw ingestoken?, en waarom hebben ze maar eerst voor briefjes gekozen vanaf 200 fr/ 5 €? Op zijn minst hadden de 1 en 2 € eurostukken (40 en 80 fr) óók briefjes moeten zijn, en de één cent afgeschaft!!!!