Hacker steelt data 106 miljoen bankklanten

Het hoofdkantoor van Capital One in New York, VS.
AFP Het hoofdkantoor van Capital One in New York, VS.
De Amerikaanse inlichtingendienst FBI heeft een vrouw uit de Amerikaanse stad Seattle gearresteerd die ervan verdacht wordt de persoonsgegevens van 100 miljoen Amerikaanse en 6 miljoen Canadese klanten te hebben gestolen van het Amerikaanse bedrijf Capital One. Dat is een bankbedrijf dat gespecialiseerd is in leningen, creditcards en spaarproducten.

De elektronische inbraken zijn tussen 12 maart en 17 juli van dit jaar gepleegd. De verdachte werd maandag gearresteerd. Capital One heeft gezegd dat de hacker geen creditcardgegevens heeft bemachtigd. Wel zijn 140.000 Rijksregisternummers van klanten en 80.000 bankrekeningnummers ingezien.

Capital One-baas Richard Fairbank heeft namens het bedrijf excuses aangeboden aan de klanten voor de inbraak. De verdachte kan een maximum-celstraf van vijf jaar en een geldboete van 225.000 euro krijgen.
9 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Jan Verstrepen

  Direct een job aanbieden in de IT.

 • Denis Van den broeck

  Alee dat is toch al de moeite gezien de boete miniem is vind ik persoonlijk.

 • Patrick Vriends

  je moet het maar kunnen he nog maar eens het bewijs hoe slecht de beveiligingen zijn.

 • Bart Verbeeck

  Ontkoppel Identiteit en problemen opgelost. Bitcoin geeft het goede voorbeeld

 • Pierre Jacobs

  Met andere woorden, niets is veilig of hooguit 12 uur.