Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson (R) in gesprek met onder meer de Nederlandse minister Stef Blok (L) vandaag in Luxemburg.
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson (R) in gesprek met onder meer de Nederlandse minister Stef Blok (L) vandaag in Luxemburg. © EPA

Grote verdeeldheid binnen EU over reactie op hoge energieprijzen

Binnen de Europese Unie blijft grote verdeeldheid bestaan over een gemeenschappelijke reactie op de hoge energieprijzen. Dat bleek dinsdag op een speciale bijeenkomst van de energieministers in Luxemburg. De Spaanse en Franse forcing voor drastische hervormingen van de stroommarkt stuit op zware weerstand van noordelijke lidstaten.

20 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 jaar geleden
  De "groene" energie zal kost wat kost ons door de strot geduwd worden. Onze economie en welvaart gaan met rasse schreden de dieperik in.
 • Ives Ameel

  1 jaar geleden
  Het is hun schuld dat we zoveel moeten betalen, hun schuld, nu zij zullen er niets van merken met de poen dat ze krijgen om te slapen.
 • Bert De Bruin

  1 jaar geleden
  Die hoge gasprijs hebben we enkel en alleen aan die Europese Unie te danken. Zij zijn het die beslisten om handelsancties tegen Rusland in te voeren wat Rusland deed besluiten om heel wat minder van hun gas uit te voeren. Bedankt EU.
 • francois nys

  1 jaar geleden
  NYS Wat kan je anders verwachten van Europa na wat we hebben gemerkt wat betreft de aanpak van corona en de Brexit
 • Eric De Baeremaeker

  1 jaar geleden
  Het lukt nog niet in België, wat verwacht je dan van Europa?
 1. "Het faillissement van mijn kledingzaak is een levensles geweest": Kelly Pfaff (45) openhartig over haar geldzaken
  PREMIUM

  "Het faillisse­ment van mijn kleding­zaak is een levensles geweest": Kelly Pfaff (45) openhartig over haar geldzaken

  Kelly Pfaff (45) is dj, presentatrice, model en tv-figuur. Ze deed mee aan het spektakel ‘Holiday on Ice’, was te zien in ‘Waar voor je geld’ en presenteerde ‘De Grootste Lefgozer’ op VTM2. Sinds kort verschijnt ze op diezelfde zender in ‘Expeditie Gooris in Amerika’, waarin ze met haar man Sam Gooris en hun kinderen Shania en Kenji een glamoureuze reis door de Verenigde Staten maakt. Voor de gelegenheid diepten we een interview op waarin ze openhartig over haar geldzaken vertelt.