Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson (R) in gesprek met onder meer de Nederlandse minister Stef Blok (L) vandaag in Luxemburg.
Volledig scherm
Eurocommissaris voor Energie Kadri Simson (R) in gesprek met onder meer de Nederlandse minister Stef Blok (L) vandaag in Luxemburg. © EPA

Grote verdeeldheid binnen EU over reactie op hoge energieprijzen

Binnen de Europese Unie blijft grote verdeeldheid bestaan over een gemeenschappelijke reactie op de hoge energieprijzen. Dat bleek dinsdag op een speciale bijeenkomst van de energieministers in Luxemburg. De Spaanse en Franse forcing voor drastische hervormingen van de stroommarkt stuit op zware weerstand van noordelijke lidstaten.

20 reacties

 • Pierre Vaneylen

  1 maand geleden
  De "groene" energie zal kost wat kost ons door de strot geduwd worden. Onze economie en welvaart gaan met rasse schreden de dieperik in.
 • Ives Ameel

  1 maand geleden
  Het is hun schuld dat we zoveel moeten betalen, hun schuld, nu zij zullen er niets van merken met de poen dat ze krijgen om te slapen.
 • Bert De Bruin

  1 maand geleden
  Die hoge gasprijs hebben we enkel en alleen aan die Europese Unie te danken. Zij zijn het die beslisten om handelsancties tegen Rusland in te voeren wat Rusland deed besluiten om heel wat minder van hun gas uit te voeren. Bedankt EU.
 • francois nys

  1 maand geleden
  NYS Wat kan je anders verwachten van Europa na wat we hebben gemerkt wat betreft de aanpak van corona en de Brexit
 • Eric De Baeremaeker

  1 maand geleden
  Het lukt nog niet in België, wat verwacht je dan van Europa?
 1. Maandsparen: rente en getrouwheidspremie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarrekening
  Sparen

  Maandspa­ren: rente en getrouw­heids­pre­mie zo'n zes keer hoger dan op klassieke spaarreke­ning

  Maandsparen is een specifieke soort spaarrekening, met specifieke regels. Spaarders kunnen vaak maar een beperkt bedrag per maand storten, maar daar staat tegenover dat dit soort rekeningen een hoger rendement biedt dan de klassieke spaarboekjes. Is het dan voordelig om zo’n spaarrekening aan te maken? En bij welke bank kan je dan het best aan maandsparen doen? Spaargids.be dook in de cijfers.

Geld