Griet Deca is Chief Happiness Officer.
Volledig scherm
PREMIUM
Griet Deca is Chief Happiness Officer. © Steven Richardson

Griet (43) en haar vrouw verdienen samen 3.500 euro netto en halen 1.200 euro opbrengst uit verhuur: “Maar de eerste jaren als zelfstandige werkte ik nog onbezoldigd”

Griet Deca (43) uit Niel is mama van een dochtertje van 7 maanden, Chief Happiness Officer en sinds 2017 medezaakvoerder van Tryangle, een expertisebureau op vlak van werkgeluk en welzijn op het werk dat 19 medewerkers telt. En om professioneel goed in je vel te zitten is ook het financiële plaatje van groot belang. Griet weet er alles van.

 1. Denemarken stelt sluiting van drie elektriciteitscentrales uit om winter door te komen

  Denemarken stelt sluiting van drie elektrici­teits­cen­tra­les uit om winter door te komen

  Denemarken wil wegens de energiecrisis de geplande definitieve sluiting van drie elektriciteitscentrales uitstellen tot de zomer van 2024. De maatregel komt er om de energiezekerheid komende winter te waarborgen. Dat maakte het Deense ministerie van Klimaat en Energie bekend. De centrales in kwestie draaien op gas, olie en steenkool en zullen beschikbaar blijven als reserve voor het geval er een tekort aan elektriciteit zou optreden.
 2. Emily (29) verdient 1850 euro netto en spaart 490 euro per maand: “Alles wat ik uitgeef, zet ik in een Excel-document”
  PREMIUM

  Emily (29) verdient 1850 euro netto en spaart 490 euro per maand: “Alles wat ik uitgeef, zet ik in een Ex­cel-document”

  Het is niet makkelijk, goed omgaan met je geld. Dus vragen we onze lezers om een inkijk te geven in hun (be)spaargewoontes. Emily Janssens (29) is crew payroll officer, wat betekent dat ze de lonen berekent voor de bemanningsleden van schepen. “Zodra ik kan, wil ik ook graag flexi-jobs gaan doen. Alles wat ik daarmee bijverdien, wil ik direct op mijn spaarrekening zetten.” Emily legt uit hoe ze zoveel mogelijk spaart op een maand.
 1. Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op
  Spaargids.be

  Budget voor sigaretten beleggen in plaats van oproken? Dat levert je na 30 jaar ruim 100.000 euro op

  Stoppen met roken biedt niet alleen voordelen voor je gezondheid, het is ook een opsteker voor je portemonnee. Je bespaart op de kostprijs van sigaretten en behaalt met je niet-uitgegeven centen mogelijk een mooi beleggings- en spaarrendement. Bovendien dwing je bij de bank een goedkopere schuldsaldoverzekering af. Spaargids.be rekent uit hoeveel geld stoppen met roken je precies kan opleveren.
 2. Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op
  TV
  3

  Van ‘Minx’ tot ‘Schitt’s Creek’: met deze hilarische series vult u de leegte die ‘Friends' nalaat, weer op

  ‘Oh… my… God!’ Vanaf één oktober zwiert Netflix ‘Friends’ van z’n platform en het ziet er niet naar uit dat de twee zomaar ‘on a break’ gaan. Maar niet getreurd, want wij hebben enkele waardige vervangers voor u opgesomd om de pijn van deze natuurlijke streamingcyclus te verzachten. Al zult u wel moeten pivoteren tussen de verschillende streamingzenders om uw lachspieren te bedienen. Van het klokkenspelgevoelige ‘Minx’ op Streamz tot het opbeurende ‘Schitt’s Creek’ op VRT MAX.