Na de prijzenhausse in oktober: hoe evolueren de energieprijzen in november?
Volledig scherm
Na de prijzenhausse in oktober: hoe evolueren de energieprijzen in november? © Getty Images

Goedkoopste aardgastarief 700 euro duurder dan vorige maand: wanneer zullen de energieprijzen weer dalen?

MijnenergieEen maand geleden braken de groothandelsprijzen voor aardgas en elektriciteit alle records. Die bijkomende prijsopstoot laat zich voor de consument nu ook hard voelen in de novembertarieven. Het goedkoopste aardgastarief voor nieuwe klanten bij een gemiddeld verbruik is nogmaals 700 euro duurder dan in oktober, voor elektriciteit betaal je ruim 200 euro meer. Al lijkt er misschien wel een correctie in de maak, waarbij de sleutel in handen ligt van de Russische president Poetin. Mijnenergie.be legt uit wat er aan de hand is. 

 1. Zwartrijden kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelfsprekend geworden om niet meer te betalen”

  Zwartrij­den kost De Lijn tientallen miljoenen euro's: “Precies vanzelf­spre­kend geworden om niet meer te betalen”

  De coronacrisis heeft er ook voor gezorgd dat meer mensen zwartrijden bij De Lijn. Dat kost de Vlaamse openbaarvervoersmaatschappij tot 30 miljoen euro per jaar. De Lijn waarschuwt daarnaast voor aanhoudende structurele tekorten de komende jaren: de coronacrisis leidde tot minder inkomsten en meer uitgaven. “Financieel ziet het plaatje er niet rooskleurig uit”, aldus CEO Ann Schoubs.
 2. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.