Exclusief voor abonnees

Getrouwd? De wet over het gezamenlijk vermogen is gewijzigd: dit moet je weten

Shutterstock
Het is wat onder de radar gebleven, maar op 1 september vorig jaar is de wet over het gezamenlijk vermogen van gehuwde mensen grondig gewijzigd. Daarmee speelt de wetgever in op de maatschappelijke evolutie. Er zijn immers veel meer nieuw samengestelde gezinnen dan vroeger en meer mensen met een eigen zaak. Een heldere uitleg van de nieuwe regels.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Slechts €6,95 €4,95 per 4 wekenGeniet 1 jaar van deze voordelige prijs
 • Lees 4 weken gratisEn krijg onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Joan Lute

  Als ik dit zo lees zijn wij die getrouwd zijn vanuit het principe eeuwig liefhebben in zowel goede als kwade dagen een uitstervend ras. Het huwelijk is toch geen zakelijke overeenkomst.

 • Brent Van Renterghem

  Beter hebben tov vroeger wil nog niet zeggen dat we niet véél teveel betalen... En vadertje staat neemt vooral van de gewone mensen!

 • judith wouters

  meer krijgen is daarom niet 'het beter hebben'. er heeft ook niemand iets gevraagd.

 • jayse abdul

  In dit land krijg je ook veel meer terug dan eender waar op deze planeet hoor Liliane. Ge moet u niet gaan vergelijken met de rijkste mensen der aarde, maar met een gemiddelde persoon, de mediaan, op deze planeet. Dan zal je heel snel merken dat iedereen in Belgie het zeer goed heeft en al die negativiteit vooral van uzelf komt. Zelf tegenover uw voorouders die hier woonden, heb je het gigantisch veel beter.

 • Liliane Maes

  Tis erg dat men voor elke beweging in het leven moet betalen! Alsof men nog niet genoeg betaald hier in dat land voor alles en nog wat !