Techexpert Kenneth Dée testte de Homewizard P1. “Voor de eenmalige som van 39,99 euro kan je je verbruik in realtime aflezen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Techexpert Kenneth Dée testte de Homewizard P1. “Voor de eenmalige som van 39,99 euro kan je je verbruik in realtime aflezen.” © rv

GETEST. Je energieverbruik in realtime opvolgen vanop je smartphone? “Dit toestelletje is één van de eenvoudigste én goedkoopste opties”

Er wordt gezegd dat Fluvius onze oude elektriciteits- en gasmeters stilaan vervangt door ‘slimme’ digitale exemplaren. Maar eigenlijk klopt dat niet. Die nieuwe meters zijn helemaal niet zo futuristisch. Ze meten je stroomverbruik maar laten je niét toe dat af te lezen op je smartphone. In deze tijden van dure energieprijzen nochtans handig. Gelukkig is er wel een oplossing: onze techexpert Kenneth Dée testte de HomeWizard P1, de goedkoopste optie op de markt.

 1. Olie wordt flink duurder door geruchten over terugschroeven van productie, gasprijs zakt

  Olie wordt flink duurder door geruchten over terug­schroe­ven van productie, gasprijs zakt

  De olieprijzen zijn vandaag flink gestegen omdat verwacht wordt dat het oliekartel OPEC en zijn bondgenoten later deze week zullen beslissen om de productie fors te verminderen. De vrees voor een economische recessie neemt toe en dus zou de productie mogelijk met meer dan een miljoen vaten per dag worden teruggeschroefd, luidde het zondag bij anonieme bronnen. Dat zou de grootste daling zijn sinds de coronapandemie.
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 3. “Gasverbruik bij aankoop was dubbel zo hoog als nu”: met deze kleine ingrepen houdt Pascal (49) zijn energiekosten laag
  PREMIUM

  “Gasver­bruik bij aankoop was dubbel zo hoog als nu”: met deze kleine ingrepen houdt Pascal (49) zijn energiekos­ten laag

  Als de gasprijzen nog verder stijgen, zullen ook Pascal (49) en Caroline (45) elke maand meer moeten betalen. Maar ze moeten niet wakker liggen van de energiefactuur, dankzij de verbeteringen die Pascal al jaren aanbrengt. Kleine, haalbare, vaak erg goedkope ingrepen die waardevolle tips opleveren voor wie ook wil besparen. Hier al eentje: “Als je je gas- en elektriciteitsmeter een paar weken goed in ‘t oog houdt, merk je gauw waar het schoentje knelt.”
 4. “Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitterende herenhuizen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro
  PREMIUM

  “Dit huis is een eeuw oud, maar klaar voor een tweede jeugd”: Deze schitteren­de herenhui­zen staan vandaag te koop vanaf 449.000 tot 1.445.000 euro

  Er zijn maar weinig huizen met gevels die zo’n uitstraling hebben als herenwoningen. Ook de interieurs hebben vaak tonnen karakter en tal van sierlijke elementen verklappen de rijkdom van de bouwheer van weleer. Droom jij ervan zo’n pand het jouwe te mogen noemen? Onze woonexpert Björn Cocquyt zocht in elke Vlaamse provincie naar een uitzonderlijk herenhuis dat te koop staat. Deze vijf pareltjes zijn nog erg authentiek.