Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

"Geniet tegelijk van federale en van Vlaamse belastingvermindering”: onze geldexpert vertelt hoe je fiscaalvriendelijk investeert

Je geld investeren in de economie en tegelijkertijd minder belastingen betalen? Dat kan volgens Michel Maus, fiscaal expert binnen MijnGids en in ons geldpanel, zeker ook in coronatijden. Sterker nog: volgens hem komen er fiscaal interessante tijden aan voor wie zijn geld graag wil investeren in bijvoorbeeld noodlijdende kmo’s. Hij vertelt welke federale en Vlaamse belastingverminderingen er bestaan en wat ze jou kunnen opleveren.

 1. ZOVEEL VERDIEN IK. Ninke en Haytim maakten hun grote droom waar en gingen een jaar op wereldreis: “Extreem hard voor gewerkt en gespaard”
  PREMIUM
  ZOVEEL VERDIEN IK.

  ZOVEEL VERDIEN IK. Ninke en Haytim maakten hun grote droom waar en gingen een jaar op wereldreis: “Extreem hard voor gewerkt en gespaard”

  Redacteur Inge Stiers vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Deze week: Ninke Paeleman (30) en Haythim Aouf (35) uit Leuven. Een woonhypotheek of kinderen hebben ze (nog) niet, heel hun leven stond tot nu toe in het teken van één grote droom: een wereldreis maken. En die hebben ze ondertussen gerealiseerd. “Van juli 2019 tot vorige zomer hebben we non-stop gereisd”, zeggen ze. “Daardoor is ons spaargeld wel helemaal op, want per persoon mag je toch rekenen op een budget tussen 25 à 35.000 euro.”
 1. "Domiciliëren is in De Panne, Koksijde en Knokke-Heist extra aantrekkelijk": 6 knopen die je moet doorhakken als je een tweede verblijf wil kopen
  PREMIUM

  "Domicilië­ren is in De Panne, Koksijde en Knok­ke-Heist extra aantrekke­lijk": 6 knopen die je moet doorhakken als je een tweede verblijf wil kopen

  Heel wat mensen speurden de voorbije maanden naar een tweede verblijf in ons land. Het huiswerk is gemaakt, nu is het tijd om knopen door te hakken. Voor ze dat doen, geeft onze woonexpert Bjorn Cocquyt nog belangrijk advies mee over zes dilemma’s die opduiken: van een gesplitste aankoop, over het aangaan van een lening tot de keuze tussen een nieuwbouw en een bestaand pand.
 2. Luxevastgoed boomt in Knokke, wij doken in de immowereld aan de kust: “Zet uw auto maar in de lift, mevrouw”
  PREMIUM

  Luxevast­goed boomt in Knokke, wij doken in de immowereld aan de kust: “Zet uw auto maar in de lift, mevrouw”

  Er bougeert iets in Knokke. Nog nooit werd in de badstad zoveel luxevastgoed verkocht als afgelopen zomer. Eén miljoen is courant, vier miljoen is geen zeldzaamheid: 25 verkopen gingen óver die prijs. Wat krijg je voor dat bedrag? Wie koopt het? Wij doken in de immowereld aan 't zeetje. "Als een koppel komt kijken, is het altijd mevrouw die beslist." Een verhaal over geld en emoties. "Ook een blinkend huisje heeft zijn kruisje."
 3. Vincent, de man die de Gouden Klassiekers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Vincent, de man die de Gouden Klassie­kers won zonder Van Aert in de Strade en Sanremo: “Corona is de redder van mijn ploeg geweest”

  Hij is de enige wielerliefhebber die blij is dat Parijs-Roubaix niet doorgaat. Vincent van Marrewijk sprong na de Ronde naar de koppositie van de Gouden Klassiekers en mag zich nu € 7.000 rijker rekenen. De Nederlander kon de eindzege zelfs pakken zonder winnaar Wout van Aert in de Strade Bianche en Milaan-Sanremo. “Dankzij Fuglsang en de goedkope Vlasov ben ik van ver kunnen terugkomen.”

Geld