Geldexpert Pascal Paepen bespreekt het parcours van belegger Kristof Kimpe.
Volledig scherm
PREMIUM
Geldexpert Pascal Paepen bespreekt het parcours van belegger Kristof Kimpe. © Pieter-Jan Vanstockstraeten / Sofie Silbermann

“Gemiddeld zit ik sinds 2008 aan een jaarlijks rendement van 5,4 procent”: ervaren belegger Kristof (45) toont zijn portefeuille

Heel wat mensen zetten tijdens de coronaperiode hun allereerste stappen op de beurs. Maar hoe vergaat het beleggers die al veel langer bezig zijn? Wat zijn hun beste en slechtste aandelen ooit? Welke tips en trucs schudden zij uit hun mouw? En welke fouten maakten zij als prille investeerders? Vandaag laten we Kristof Kimpe (45) uit Beerse aan het woord. Hij mispakte zich als jonge belegger aan twee grote beurscrashes, maar gaf de moed niet op. Onze geldexpert Pascal Paepen analyseert zijn verhaal.

 1. Goudkoers staat op het hoogste peil in zes maanden. Is goud een interessante belegging in 2023?
  PREMIUM

  Goudkoers staat op het hoogste peil in zes maanden. Is goud een interessan­te belegging in 2023?

  Al sinds de uitbraak van het coronavirus zit de goudprijs in de lift, en nu staat die op het hoogste niveau sinds midden juni. Begin januari 2020 lag de prijs nog rond de 46.000 euro per kilo, nu is dat zo’n 55.000 euro. Een stijging van bijna 20 procent in minder dan drie jaar. In tijden van crises wordt goud beschouwd als veilige haven. Maar is dat wel helemaal terecht? En wat maakt het edelmetaal zo aantrekkelijk voor beleggers en consumenten?
 2. Dreigt onweer voor mijn obligatiefondsen en mijn pensioensparen?
  PREMIUM
  MIJN GELD

  Dreigt onweer voor mijn obligatie­fond­sen en mijn pensioen­spa­ren?

  De Britse zakenbank Barclays waarschuwt voor mogelijke onrust op de obligatiemarkten. De diverse overheden moeten in 2023 immers voor zowat 500 miljard euro aan obligaties die ze willen uitgeven een koper vinden. Intussen ligt de rente een pak hoger dan in 2022. De jongste dagen mag ze dan wel een beetje gedaald zijn, maar een nieuwe opflakkering is niet uitgesloten. Dit alles kan een (grote) weerslag hebben op de waarde van obligatie- en pensioenspaarfondsen.
 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.