Propaangas komt vrij bij het kraken van aardolie. Om die reden volgt het grotendeels de prijzen van ruwe olie en niet die van bijvoorbeeld aardgas.
Volledig scherm
Propaangas komt vrij bij het kraken van aardolie. Om die reden volgt het grotendeels de prijzen van ruwe olie en niet die van bijvoorbeeld aardgas. © Getty Images/Bloomberg Creative

Gemiddeld tot 1.283 euro goedkoper: dit alternatief voor aardgas is nu uitzonderlijk voordeliger

MijnenergieDe hoge aardgasprijzen wegen zwaar door op het gezinsbudget. Door de koude temperaturen lijkt aan de prijsdaling van de voorbije weken bovendien ook een einde te komen. Opvallend is dat de prijs van propaangas die evolutie niet volgt. Vormt het een alternatief voor aardgas? Mijnenergie.be maakt de vergelijking.

  1. Milieumaatschappij doet opvallende vaststelling over luchtkwaliteit Antwerpse haven: "Uitstoot die bedrijven rapporteren verklaart niet de hoge concentraties die wij meten”

    Milieumaat­schap­pij doet opvallende vaststel­ling over luchtkwali­teit Antwerpse haven: "Uitstoot die bedrijven rapporte­ren verklaart niet de hoge concentra­ties die wij meten”

    "De uitstoot die bedrijven officieel rapporteren, verklaart niet genoeg de hoge concentraties die wij meten." Dat stelt het lijvig jaarrapport over luchtkwaliteit in de Antwerpse haven - opgemaakt door de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM). Het nieuwe rapport beschrijft de luchtkwaliteit in de Antwerpse haven voor het jaar 2021. In het rapport worden verder ook enkele "extra hotspots" aangeduid waar zich een concentratie bevindt van zogenaamde vluchtige organische stoffen (VOS).
  2. “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantiedagen door coronawerkloosheid”

    “Meer dan 300.000 werknemers verliezen dit jaar tot 8 vakantieda­gen door coronawerk­loos­heid”

    Tijdens de eerste helft van vorig jaar konden bedrijven hun personeel nog altijd op tijdelijke werkloosheid zetten om de coronacrisis door te komen. En dat laat zich dit jaar pijnlijk voelen in het aantal vakantiedagen en het vakantiegeld van meer dan 300.000 werknemers, zegt de christelijke vakbond ACV. “Ze kunnen tot acht vakantiedagen verliezen”, aldus Marc Leemans van het ACV op Radio 1.