Het is voor bedrijven belangrijker dan ooit om hun werknemers aan boord te houden, zegt geldexpert Véronique Goossens.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is voor bedrijven belangrijker dan ooit om hun werknemers aan boord te houden, zegt geldexpert Véronique Goossens. © rv

“Gemiddeld stijgt de productiviteit met 10 tot 13 procent als het personeel goed in zijn vel zit”: geldexpert legt uit hoe een baas daarvoor kan zorgen

Op de Vlaamse arbeidsmarkt is een zware ‘war for talent’ aan de gang. Vlaanderen kent dan ook één van de krapste arbeidsmarkten ter wereld. En die situatie verergert met de dag nu de babyboomers massaal uitstromen. Bedrijven vragen zich maar beter af hoe ze hun werknemers gelukkig kunnen maken en houden. Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom bij Belfius, legt uit hoe ze dat kunnen doen. “Het is niet zo dat je geluksgevoel blijft toenemen als je verloning almaar verbetert.”

  1. Expert geeft advies voor moeilijke beurstijden: “Defensieve sectoren halen stabiele winsten, of de economie het nu goed of slecht doet”
    PREMIUM

    Expert geeft advies voor moeilijke beurstij­den: “Defensieve sectoren halen stabiele winsten, of de economie het nu goed of slecht doet”

    2022 is tot nu toe een bijzonder onfortuinlijk jaar op de beurs. Aandelenbeleggers verloren 20 tot 25 procent. Obligatiebeleggers slikken een verlies van 15 procent. Hoe kan je je voorbereiden op de tweede jaarhelft? En hoe positioneer je jezelf als langetermijnbelegger? Onze geldexpert Véronique Goossens, hoofdeconoom van Belfius, geeft advies. “We verwachten geen recessie, wel een sterke vertraging.”

Geld