GELDFLATER. Tineke (32) bestelde online via een advertentie: “Het viel bij het openen van de verpakking al uit elkaar”
Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Tineke Veenstra (32), die malafide hulpmiddelen kocht via advertenties op sociale media.
Waarom heb je hulpmiddelen nodig?
“Sinds 15 jaar heb ik het syndroom van Sjörgen, een vorm van reuma. Dat is een systeemziekte die mijn hele lichaam aanvalt, van hoofd tot tenen en alles wat er tussen zit, vooral gewrichten, spieren en pezen, waarin ik krachtverlies of pijn heb. Ik heb heb al vier keer opnieuw moeten leren lopen.”
Wat kocht je via die advertenties?
“Een kussen voor op een stoel met een bepaalde zitvorm die goed is voor je houding. Ik heb meestal last van mijn bekken en mijn rug, ook bij het zitten. Zo’n kussen leek me fijn, je kunt het los meenemen voor in de autostoel, een gewone stoel of op de zetel.”
Na zes weken verwachtte ik niet meer dat ik het kussen ooit zou zien.
Wat ging er mis?
“Ik zag het kussen tussen mijn Stories op Instagram staan. Ik was een beetje terughoudend, maar het zag er professioneel uit, met voorbeeldfilmpjes en recensies. Het was een Amerikaanse site, maar ik dacht: gewoon proberen. Het kostte 50 euro. Eerst kreeg ik allerlei mails waarmee ik het pakket kon volgen, maar bedrijfsnamen of trackingnummers veranderden per mail. Na zes weken verwachtte ik niet meer dat ik het kussen ooit zou zien. Toen viel er iets op de deurmat. Het was plat en in A4-formaat. Ik dacht: het voelt zacht, maar dit kan het toch nooit zijn? Ik knipte het plastic open en jawel, het was mijn ‘kussen’. Een klein plat ding dat, wanneer je erop gaat zitten, naar dezelfde hoogte inzakt als waar je hem oplegt en dus totaal nutteloos is.”
Waarom stuurde je het niet terug?
“Als ik het naar Amerika zou terugsturen waren er nog hogere kosten voor mezelf. Ze hadden het retourproces ook zo ingewikkeld gemaakt, met pagina’s vol voorwaarden in minuscule lettertjes, dat het me onmogelijk leek ooit nog geld terug te krijgen. Ik dacht: Tineke, dit is heel dom en dat doen we nu niet nog een keer.”
Heb je zoiets al vaker voorgehad?
“Ja, met een soort mesje, bedoeld om medicijnen te halveren, fijn te snijden en de verpakking te openen. Met mijn reumahanden krijg ik een pil niet zomaar doormidden. Dat mesje kwam ook uit het buitenland en viel bij het openen van de verpakking al uit elkaar. Ik heb een poging gedaan om het te repareren: tevergeefs. Ik heb het dan maar weggegooid.”
Waarom kocht je eigenlijk via die advertenties?
“Er wordt steeds minder vergoed door de zorgverzekeringen, dus ga je betaalbare oplossingen zoeken voor dat soort problemen.”
Ik bestel nooit meer via Amerika of China.
En dan kom je uit bij bedrijven met hun malafide hulpmiddelen. Maakt dat je niet kwaad?
“Ze mikken inderdaad op een doelgroep die van een bepaald budget leeft. Ik kan niet meer werken, ik leef van weinig en daar probeer je zo goed mogelijk mee om te gaan. Aan de andere kant is het ook eigen schuld, dikke bult. Je moet altijd blijven opletten.”
Dus nooit meer via advertenties op sociale media kopen?
“Wanneer ik nu een product zie, onthoud ik de naam en ga ik googelen om te zien of ik het misschien via een betrouwbare zaak dichtbij huis kan aanschaffen. Maar nooit meer via Amerika of China.”
Lees ook:
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
Spaargids.be
Leningen met langere looptijd worden populairder: is het verstandig om een woonlening op 25 of 30 jaar te nemen?
De interesse in leningen met een lange looptijd groeit. Steeds meer kredietnemers kiezen voor een lening met een looptijd van 25 jaar, dat blijkt uit data van Spaargids.be. Waarom zou je kiezen voor een lening met een langere looptijd? En wat zijn de nadelen ervan? -
GELDFLATER. Alma leende ruim 1.300 euro voor de auto van haar vriend: “Ik kwam er snel achter dat hij een ander had”
Iedereen maakt weleens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Alma Sanders (42), die uit verliefdheid een lening van iets meer dan 1.300 euro afsloot om een auto voor haar vriendje te kunnen betalen. Ze kreeg het geld nooit meer terug. -
PREMIUM22
Poetsbureaus rekenen steeds vaker extra kosten aan: bij Limburgs bedrijf gaat het om stijging van 7 naar 100 euro
-
-
Is jouw handtas ook een rommeltje? Met deze 4 handige tips schep je orde in de chaos
Je portefeuille, smartphone, bril, notitieboekje, flesje water, make-up … Je zou kunnen zeggen dat je handtas een mini-supermarkt is. Helaas wordt het daarom ook al snel een rommeltje. Tijd voor orde in de chaos? Wij helpen jou een handje op de goede, en vooral georganiseerde, weg. -
Independer
In dit land riskeer je een boete van 1.500 euro wanneer je een flitsmelder gebruikt
Met een GPS of navigatieapps zoals Waze vind je niet alleen de weg, je weet ook hoe snel je mag rijden en waar de flitspalen of mobiele controles staan. Maar wist je dat die flitsmelders in sommige vakantielanden verboden zijn? Je riskeert zelfs een zware boete. Independer.be vertelt wat je moet weten. -
Musk verkoopt 6,9 miljard dollar aan Tesla-aandelen
Tesla-CEO Elon Musk verkocht voor 6,9 miljard dollar (omgerekend 6,75 miljard euro) aan aandelen in de maker van elektrische voertuigen. Hij zei dat het geld kan worden gebruikt om een potentiële Twitter-deal te financieren als hij de juridische strijd met het social media-platform verliest. -
GELDFLATER. Paul verloor 100.000 euro bij een beurscrash: “Ik verkocht mijn opties. Precies op het laagste punt, zo bleek”
Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week vertelt Paul van Beek (60) hoe hij in een week tijd 100.000 euro verloor toen de beurs in 2008 crashte.