Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images

GELDFLATER. Saskia maakte een fout bij het boeken van een vakantie: “Als ik zwanger ben, functioneren mijn hersens anders dan normaal”

Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Deze week Saskia van Harten (28) die 400 euro weggooide door tijdens haar zwangerschap een verkeerde vakantiedatum te boeken.

 1. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.
 2. “Onhoudbare situatie”: essentiële voorzieningen in armste landen in gedrang door hogere schuldenaflossing

  “Onhoudbare situatie”: essentiële voorzienin­gen in armste landen in gedrang door hogere schuldenaf­los­sing

  De afbetaling van schulden door de armste landen ter wereld, is dit jaar al met 35 procent gestegen tot meer dan 62 miljard dollar (ongeveer 59 miljoen euro). Hogere afbetalingen voor schulden maken dat er minder geld is voor essentiële zaken zoals gezondheid, infrastructuur of onderwijs. Voor tientallen landen is de situatie zelfs "onhoudbaar", aldus de Wereldbank dinsdag in haar jaarrapport.