Pascal van Eijk kocht een stacaravan (niet het model op de foto links), maar dat brak hem zuur op.
Volledig scherm
Pascal van Eijk kocht een stacaravan (niet het model op de foto links), maar dat brak hem zuur op. © Getty Images/ rv

GELDFLATER. Pascal kocht een stacaravan, maar dat bleek een mislukt avontuur: “Nu ben ik 21.000 euro kwijt”

Iedereen maakt wel eens een fout waar kleine of soms grote financiële gevolgen aan kleven. In deze reeks vertellen mensen over hun monetaire misstap. Nederlander Pascal van Eijk (31) was erg blij met de aankoop van zijn stacaravan, maar uiteindelijk liep het mis.

 1. Hoe zit het met je belastingen als je handelt in crypto? Fiscaal expert legt uit wat je moet weten
  PREMIUM

  Hoe zit het met je belastin­gen als je handelt in crypto? Fiscaal expert legt uit wat je moet weten

  De grootste Bitcoin-conferentie van de Benelux zal op 8 oktober plaatsvinden in Gent en inzoomen op de toekomst van cryptomunten. Een van de sprekers is advocaat Gertjan Verachtert. Samen met zijn confrater bij Sansen International Tax Lawyers Daan Van Nieuwenhove belicht hij hier al even zijn topic: ‘Bitcoin en de fiscus, hoe zit dat nu?’. “De meest gestelde vraag is: moet ik nu wel of geen belastingen betalingen op de winsten uit mijn crypto-investering?”
 2. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 1. “Gelukkig verdien ik nog bij met optredens, want met mijn pensioen van 2.000 euro spring ik niet ver”: zanger Salim Seghers (73) werkte 40 jaar als leerkracht
  PREMIUM
  Mijn pensioen

  “Gelukkig verdien ik nog bij met optredens, want met mijn pensioen van 2.000 euro spring ik niet ver”: zanger Salim Seghers (73) werkte 40 jaar als leerkracht

  Aan het begin van de jaren zeventig kende Vlaanderen de plotse opkomst van een drietal zangers die zich een plaatsje in de schaduw van Will Tura wisten te zingen: Willy Sommers, Paul Severs en Salim Seghers. Die laatste stond als meester Jos Aerts het leeuwendeel van zijn carrière voor de klas. “Maar op vrijdagavond haastte ik me van school naar de podia, van Adinkerke tot in Zulte.” Zijn liniaal heeft hij aan de kapstok gehangen, maar zingen doet de 73-jarige Limburger nog steeds.