Pascal Paepen
Volledig scherm
PREMIUM
Pascal Paepen © Steven Richardson

Geldexpert legt uit hoe je meer dan 40.000 euro op je hypotheek kan besparen: “Neem je de brandverzekering elders, dan moet je rekenen op een intrestverhoging van 0,10 procent”

Van nature zijn velen trouw aan hun bank, maar voor het afsluiten van een woonkrediet is dat niet altijd de beste keuze. “Durf te vergelijken en speel de concurrentie uit”, zegt onze geldexpert Pascal Paepen. Hij geeft nog negen andere adviezen, waarmee je 40.984 euro kunt besparen bij een woonlening van 200.000 euro op 25 jaar.

 1. Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzekering of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”
  PREMIUM

  Hoe vertrek je zorgeloos op vakantie? "Vaak vergeten mensen de verzeke­ring of ze geven het liever uit aan leukere dingen. Onterecht”

  Het zal je maar overkomen: je staat vertrekkensklaar of je bent al op je vakantiebestemming en net dan wordt die regio getroffen door een vulkaanuitbarsting, overstroming of grote bosbrand. Het liefst word je natuurlijk nooit geconfronteerd met stress en paniek en al helemaal niet op vakantie. Onze geldexpert Pascal Paepen maakte het zelf al eens mee. Hij geeft je, naast zijn persoonlijke verhaal, ook tips zodat je toch met een gerust gemoed op vakantie kan en geeft de kostprijs mee. “De juiste verzekering kan helpen.”
 2. Fors meer klachten bij ombudsdienst door sterke stijging energieprijzen

  Fors meer klachten bij ombuds­dienst door sterke stijging energie­prij­zen

  De federale Ombudsdienst voor Energie heeft vorig jaar maar liefst 36,9 procent meer klachten ontvangen dan in 2020. Die forse toename is volgens de dienst te wijten aan de sterke stijging van de energieprijzen. "Voor vele klanten zijn de prijsstijgingen een wake-upcall, waarbij ze voor het eerst sinds lang opnieuw gaan kijken naar het energiecontract dat ze onderschreven hebben", verklaart de Nederlandstalige ombudsman van de dienst, Eric Houtman.