Wie trouw blijft aan zijn vaste autoverzekeraar, betaalt op het einde van de rit vaak meer dan wie het aanbod jaarlijks vergelijkt.
Volledig scherm
Wie trouw blijft aan zijn vaste autoverzekeraar, betaalt op het einde van de rit vaak meer dan wie het aanbod jaarlijks vergelijkt. © ThinkStock

Geld besparen op je autoverzekering? Zo weet je of een overstap aangewezen is

IndependerVelen onder ons blijven jarenlang trouw aan hun autoverzekeraar. Elk jaar ontvang je een premieafrekening, je betaalt en je bent weer een jaar verzekerd. Maar is dat wel goed voor je portemonnee? Wanneer kan je best overstappen naar een andere autoverzekering? Independer.be zocht het voor je uit.

  1. Aantal autodiefstallen nam in 2021 voor tweede jaar op rij af: heeft dat een invloed op de prijs van je autoverzekering?
    Independer

    Aantal autodief­stal­len nam in 2021 voor tweede jaar op rij af: heeft dat een invloed op de prijs van je autoverze­ke­ring?

    Het aantal autodiefstallen in België vertoont al een tijdje een dalende lijn. Dat bewijzen cijfers van de Federale Politie. In de eerste helft van 2021 werden 19,2 procent wagens minder gestolen in vergelijking met een jaar eerder. Zorgt dat ervoor dat we ook minder voor onze autoverzekering zullen betalen? “Ja”, vertelt Serge Jacobs van Ethias aan Independer.be. “Al is er een grote ‘maar’.”

Geld